Dutch

Wat gebeurt er als fibromyalgie je treft? Ken de 8 ergste symptomen van fibromyalgie!

U klaagt vaak over pijn in uw schouders, benen, rug en andere delen van het lichaam, maar wat is er gebeurd, enig idee hoe lang de pijn aanhield?

Wordt u geconfronteerd met een ander ongewoon en raar symptoom zoals dit? Wordt er vooruitgang geboekt om de dag te voltooien? Denk je niet dat je je toestand als vanzelfsprekend beschouwt?

Nou, fibromyalgie is een reumatische aandoening waarbij je hersenen gek worden om pijn te verwerken. Verrast?

Bij fibromyalgie versterken uw hersenen normale pijnsignalen en ervaren vaak wijdverspreide pijn door uw hele lichaam. het enige dat we afwijzen zijn de pijnsignalen die in onze dagelijkse routine voorkomen.

We besteden aandacht aan onze toestand wanneer de pijn en andere symptomen niet onder controle zijn en u geen andere manier hebt om de symptomen te beheersen dan medicatie en andere therapieën.

Enkele mogelijke oorzaken van fibromyalgie zijn onder meer fysiek trauma of enorme psychologische stress. Fibromyalgie is een complexe aandoening. En de presentatie varieert van persoon tot persoon.

In een recent onderzoek is echter onthuld dat jongere mensen met de diagnose fibromyalgie vaak een slechte kwaliteit van leven en ernstiger symptomen hebben in vergelijking met oudere mensen met fibromyalgie.

Probeer daarom niet eens individuele abnormale symptomen uit te sluiten die zich in uw leven voordoen, aangezien dit een aanwijzing kan zijn voor iets ernstigers dan u had verwacht.

Hieronder staan ​​​​de ergste symptomen van fibromyalgie waar u op moet letten en die u moet melden bij een medisch noodgeval wanneer u verergert.

1- Pijn in het vuur

Ja! Je kunt de pijn die gepaard gaat met fibromyalgie niet verdragen. Als u last heeft van steken, speldenprikken, brandende, tintelende of gemengde pijn in verschillende delen van het lichaam, houd dan uw slaapcyclus en energieniveau in de gaten, aangezien fibromyalgie wordt veroorzaakt door slaapproblemen.

Het interessante feit over fibromyalgiepijn is dat pijn zonder duidelijke reden optreedt. Sommige mensen kunnen pijn ervaren die piekt wanneer het weer verandert, terwijl een andere groep mensen heeft gemeld dat de pijn op zijn hoogtepunt is wanneer ze psychologische stress of emoties ervaren.

In de Journal of Rheumatology meldde een studie zelfs dat mensen met fibromyalgie 11 tot 18 punten hebben.

Pijn kan worden gevoeld in de sleutelbeenderen, ellebogen, bovenborst, bovenrug, achterkant van de nek, bovenrug en bovenste en middelste delen van de billen als gevolg van fibromyalgie.

De meeste mensen meldden echter ook dat de pijn terugkeerde elke keer dat een activerende stimulatie toesloeg.

2- Zich uitgeput en ondraaglijk voelen

Je hebt een hectische dag op je werk achter de rug en je hebt echt een dutje van een half uur nodig om een ​​beslissing te nemen. Je voelt je extreem zwak, saai en somber. Waarom gebeurt dit?

Zelfs als je een dutje hebt gedaan, maar toch is er niets veranderd en heb je een laag energieniveau. De reden voor deze aandoening kan fibromyalgie zijn!

Zoals u weet, is pijn het belangrijkste symptoom van fibromyalgie, u kunt door pijn ‘s nachts moeite hebben met slapen.

Als de kwaliteit van de slaap in het gedrang komt, wordt haar hele biologische klok aangetast en brengt ze uiteindelijk haar functionele activiteiten in gevaar.

3- tactiele gevoeligheid

Dit symptoom is de absolute indicatie dat er iets mis met je is. Gevoeligheid voor aanraking is niet    bij alle aandoeningen gebruikelijk, maar voor mensen met fibromyalgie is deze aandoening niet nieuw.

Hyperesthesie en hyperalgesie: twee soorten   pulserende    gevoeligheden bij mensen met fibromyalgie    .

Als u te gevoelig wordt voor sensorische input, staat deze aandoening bekend als hyperesthesie en als uw pijnsensaties toenemen als gevolg van sensorische input, staat deze aandoening bekend als hyperalgesie.

In ernstige gevallen kunt u hyperesthesie en hyperalgesie ervaren, maar de intensiteit kan variëren.

Gevoeligheid 4- Geur

Door aanrakingsgevoeligheid kan geurgevoeligheid ontstaan. Omdat fibromyalgie een indicatie is van energiecrises en gevoeliger is voor aanraking, geluid en geluid, zou het een probleem zijn voor uw hersenen om geluidssignalen te verwerken.

Anticonvulsiva op basis van gabapentine (Neurontin) kunnen de gevoeligheden echter helpen verminderen. Praat met uw arts en neem dan medicijnen!

5- Overmatig zweten

Na het sporten en andere intensieve trainingen is overmatig zweten echter oké, maar    als u veel zweet bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten    , moet u dit zeer serieus nemen.

Het moet niet worden verward met koorts, omdat het optreedt als gevolg van autonome disfunctie. Meer zweten helpt niet om je lichaamstemperatuur op peil te houden.

Als uw lichaamstemperatuur niet onder controle is, kan dit gevaarlijker zijn voor het leven. Verander daarom je levensstijl en blijf koel en droog om je thermoregulatie te behouden!

Angst en depressie 6-

Een op de drie in onze samenleving lijdt echter minstens één keer in zijn leven aan angst en depressie.

The Journal of Pain publiceerde in 2015 een studie en ontdekte dat patiënten met fibromyalgie vaker een hoger risico lopen op depressie en angst, en dat mensen die worstelen met depressie een verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van fibromyalgie.

Patiënten met angst en depressie hadden een verbeterde perceptie van chronische pijn. Om deze reden kunnen psychische aandoeningen bijdragen aan de ontwikkeling van fibromyalgie.

7- Chronische hoofdpijn

Als u onder overmatige stress staat, voelen uw nek, bovenlichaamspieren en schouders gespannen en gespannen aan. Als gevolg hiervan zal het leiden tot migraine of hoofdpijn.

Als het aanhoudende hoofdpijn is, ga dan meteen op controle, want dit kan ook een waarschuwing zijn.

8- Het spijsverteringsstelsel van de maag

Samen met de bovengenoemde symptomen, als uw spijsverteringssysteem in de weg zit, komt dat door fibromyalgie.

U kunt ook last krijgen van buikpijn. U kunt ook last krijgen van krampen, diarree en obstipatie. In feite wordt bij veel patiënten met het prikkelbare darm syndroom (PDS) zelden de diagnose fibromyalgie gesteld.

Als de spijsverteringsproblemen niet herstellen, zelfs als u stopt met drinken en ander vet voedsel, kan fibromyalgie de oorzaak zijn van spijsverteringsproblemen.

Het ergste en eerste symptoom van fibromyalgie is ongetwijfeld pijn, maar de symptomen zijn niet beperkt. Hoe wijder verspreid uw pijn, hoe erger de symptomen die u zult ervaren.

Hoe u de symptomen opmerkt en hoe laat u   de behandeling krijgt, is echter van groot belang voor uw voortgang

Deel dit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *