Dutch

Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

Omgaan met fibromyalgie nekpijn

Fibromyalgie is pijn in de nek, letterlijk. Hoewel bekend is dat het pijn veroorzaakt door het hele lichaam, lijkt fibromyalgie nekpijn voor veel mensen een veel voorkomende klacht te zijn.

Is er een reden waarom onze nek gevoeliger is voor pijn? Zo ja, wat kunnen we doen om verlichting te krijgen?

Waarom veroorzaakt fibromyalgie nekpijn?

De eerste vraag die we moeten beantwoorden is: waarom zijn we meer vatbaar voor nekpijn? Hiervoor zijn verschillende mogelijke redenen.

Hoewel de exacte reden onbekend is, kunnen triggerpoints in de nek een mogelijke boosdoener zijn. Een cluster van gevoelige punten bevindt zich in de nek, aan de basis van het hoofd en de schouders en op de bovenrug. Het is gemakkelijk in te zien waarom pijn in de nek kan beginnen of kan worden overgedragen via pijn die elders ontstaat.

Van degenen onder ons met fibromyalgie wordt ook gedacht dat ze een verminderde bloedtoevoer en/of zuurstof naar de spieren hebben. Dit kan de oorzaak zijn van veel van onze pijnen, waaronder fibro nekpijn.

Het kan ook het gevolg zijn van zenuwbeschadiging, een andere veel voorkomende factor bij mensen met fibromyalgie.

Slechte slaapgewoonten kunnen ook bijdragen aan nekpijn. Slapen in een verkeerde houding kan spanning in de nekspieren veroorzaken.

Een studie suggereert dat een andere oorzaak van nekpijn bij fibromyalgie een verkeerde uitlijning van de atlas kan zijn. De atlas is het bovenste deel van de nek en elke afwijking, zelfs de kleinste, kan leiden tot verschillende ongemakkelijke symptomen, met als belangrijkste symptoom nekpijn.

Fibromyalgie nekpijn behandeling

De volgende vraag die we moeten beantwoorden is: wat kan er worden gedaan om de nekpijn te behandelen die zo vaak voorkomt bij fibromyalgie? Deze zeven opties voor de behandeling van fibromyalgie nekpijn kunnen enige verlichting bieden.

Beweging

Oefening met fibromyalgie is een grote uitdaging, maar beweging is een van de beste dingen gebleken om fibropijn te helpen verminderen. Zachte rekoefeningen helpen voorkomen dat uw spieren stijf en zwak worden. Inactiviteit kan triggerpointpijn in de nek verergeren.

Oefening zoals Pilates of zwemmen kan veel mensen met fibromyalgie ten goede komen. Zelfs eenvoudig strekken en een matige hoeveelheid activiteit en beweging gedurende de dag kan een grote hulp zijn.

Fibromyalgia News Today    deelde enkele oefeningen die specifiek kunnen helpen bij het verlichten van nekpijn:

  • Ga met uitgestrekte armen tegen een muur staan. Beweeg je armen op en neer als een sneeuwengel. Beweeg langzaam om de spanning te voelen. Houd altijd je hoofd omhoog en je rug tegen de muur. Maak een set van 10.
  • Ga zitten met je armen langs je lichaam. Haal je schouders op en laat ze radicaal los terwijl je ze loslaat. Spieren kunnen trillen nadat ze zijn losgelaten. Het is maar tijdelijk en voelt beter als het voorbij is.
  • Ga zitten, breng je hoofd langzaam naar je borst, hef dan langzaam je hoofd op en leg je hoofd achterover. Probeer het in één vloeiende beweging te doen. Terwijl je dat doet, open je langzaam je mond zodat deze volledig open is als je hoofd naar achteren is.

Zachte massage

Massagetherapie kan nuttig zijn bij het verlichten van nekpijn. Zelfs de hulpmiddelen voor zelfmassage waren voor sommige mensen nuttig.

Acupunctuur

Acupunctuurtherapie is voor veel mensen een enorme hulp geweest als het gaat om de behandeling van nekpijn.

Om te ontspannen

Leren ontspannen is een kunstvorm, maar zeer heilzaam. Stress leidt tot fysieke spanning, wat leidt tot pijn. Ontspanningstechnieken kunnen een grote hulp zijn bij het verminderen van pijn. Mindfulness, diep ademhalen en bodyscanning kunnen uiterst nuttige hulpmiddelen zijn.

De tijd nemen om de dingen te doen die je leuk vindt of om te kalmeren kan helpen om de stress van het leven draaglijker te maken. Sommigen houden van een dagboek bijhouden, schilderen of kleuren, tijd doorbrengen in de natuur, spelletjes spelen, zwemmen of puzzelen. Wat je ook vrede en vreugde brengt, neem de tijd!

Magnesium

Veel mensen met fibromyalgie hebben een laag magnesiumgehalte, wat onder andere leidt tot spierkrampen en spierzwakte. Als u een laag magnesiumgehalte heeft, kan het nemen van een supplement of het gebruik van magnesiumolie of -spray helpen om uw spieren te ontspannen en nekpijn te verlichten.

  • Chronische pijnverlichting
  • Fibromyalgie Pijnstilling

actuele crème

Er zijn verschillende crèmes en zalven die kunnen worden gebruikt om pijnlijke of stijve spieren te kalmeren en nekpijn te verminderen. Veel van deze producten bevatten natuurlijke pijnstillers, zoals arnica.

Medicatie

Vrij verkrijgbare pijnstillers, zoals ibuprofen, naproxen of paracetamol, zijn opties waar velen naar op zoek zijn voor verlichting. Een arts kan ook een spierverslapper voorschrijven om ernstigere pijn te verlichten.

Toen ik me op sociale media tot de fibromyalgie-gemeenschap wendde, kreeg ik suggesties van dingen die andere mensen hebben geholpen om te gaan met fibromyalgie-nekpijn. Deze suggesties omvatten essentiële oliën, rijstpakketten die worden gebruikt voor warmtetherapie en vrij verkrijgbare pijnstillers en spierverslappers.

Er is onderzoek gaande om antwoorden te vinden op de vraag waarom fibromyalgie alle pijn veroorzaakt die het veroorzaakt. Hoewel we nog niet alle antwoorden hebben, kunnen we troost putten uit de wetenschap dat we niet alleen lijden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *