Dutch

Verlies je kracht in de handen? de patiënten van fibromyalgie zeggen ja

Een gemeenschappelijk kenmerk dat de meeste fibromyalgiepatiënten vertonen, is een diffuse pijn die een groot deel van het lichaam aantast.

Dit verontrustende symptoom gaat meestal gepaard met ochtendstijfheid in de gewrichten, paresthesieën in handen en voeten, dwz tintelingen en gevoelloosheid, slaapstoornissen en vooral een gevoel van angst en vermoeidheid dat ze de hele dag vergezellen.

Deze vermoeidheid draagt ​​bij aan de fibromyalgie en heeft een slechte tolerantie voor de inspanning die tot 90% van de patiënten treft. Dat is de reden waarom een ​​studie uitgevoerd door een team van de Universiteit van Granada,

en gepubliceerd in januari 2011 in de Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyseerde de weerstand die deze patiënten in de hand vertonen, om het te kunnen gebruiken als een aanvullend hulpmiddel bij de evaluatie van de ernst van fibromyalgie bij vrouwen.

Het doel was om de capaciteit van de krachttest in de hand te bepalen bij het onderscheid tussen de aan- en afwezigheid van fibromyalgie en de ernst ervan bij 81 vrouwen met de ziekte en 44 gezonde vrouwen.

Ze maten de weerstand van de kracht in de hand met een test van maximale isometrische sterkte, met behulp van een handdynamometer. De vrouwen werden ingedeeld volgens de score verkregen in: Matige fibromyalgie (<70) en Ernstige fibromyalgie (70 of meer). De resultaten die ze opmerkten waren:

De drempelsterkteweerstand in de hand die het beste onderscheid maakt tussen de aan- en afwezigheid van fibromyalgie was 23,1 kg.

De drempel die het beste onderscheid maakt tussen ernstige en matige fibromyalgie was 16,9 kg.

Een weerstand van de handkracht van 23,1 kg of minder was geassocieerd met een 33,8 keer grotere kans op fibromyalgie na het afbakenen van de leeftijd.

In de fibromyalgiegroep was een handkracht van 16,9 kg of minder geassocieerd met een 5,3 keer hogere kans op ernstige fibromyalgie.

De conclusies van deze onderzoekers zijn: dat de weerstand van de kracht in de hand is verminderd bij vrouwen met fibromyalgie, evenals bij vrouwen met ernstige fibromyalgie ten opzichte van hun partners met matige fibromyalgie. Ze suggereren ook dat die vrouwen die zich niet aan deze voorgestelde normen houden, de arts kunnen begeleiden om een ​​goede diagnose te stellen,

omdat het zou worden gebruikt als een nuttig en informatief hulpmiddel. Is het je opgevallen dat je minder weerstand en kracht in de handen hebt dan je vrienden/familie? In welke aspecten van het dagelijks leven is een handicap?

We hopen dat u uw indrukken met ons deelt, die we naar onze leden van de patiënten zullen sturen.

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *