Norway

Ved fibromyalgi er det tre hovedtyper av smerte: hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Kroniske smerter        er bare ett av de mange symptomene som  fibromyalgi        nesten alltid   viser   , men for meg er den mest vanlige. Smerte påvirker alle aspekter av min vida. Pago kjære for alle de fysiske aktivitetene jeg gjør; Selv den minste flekken kan føre til en stor økning i symptomene mine. Fibromyalgi smerte er unik på grunn av alvorlighetsgraden, kompleksiteten og flere systemer involvert. Fibromyalgi har tre hovedtyper smerte:        hyperalgesi, allodyni og parestesi.

Hyperalgesi betyr bokstavelig talt overdreven smerte:       “Hyper” betyr overflødig og “algerie” betyr smerte. Allodyni er smerten som føles når du berører eller gnir huden. For eksempel forårsaker lett trykk på klærne eller en lett massasje smerte eller en lett bris som blåser over huden. Parestesi er en merkelig nervøs følelse som føles som noe som kryper, får tenner, brenner, klør eller nummen, som en følelse i mellomfoten eller en brennende følelse i men for å være ærlig gir ikke disse ordene liten mening for de som ikke har fibromyalgi, for så å gi til de som ikke aner hvordan det er å leve med denne smertefulle og svekkende tilstanden. 1. Forbrenning av huden. Noen ganger ser det ut til at huden min brenner, den ser rå ut. Tenk deg å tilbringe timer i solen uten solkrem, for så å ta et bad i havet og saltvann som brenner skadet hud. Så kle på deg om natten og gni klærne mot huden din.Når du har fibromyalgi kan klærne bare forårsake denne smerten, du trenger ikke sollys. 2. Skarp / brennende smerte  Dette er en smerte som er spesielt vanskelig for meg å bære. Det er så alvorlig at det får meg til å puste. Smertene kommer i bølger og er ledsaget av kvalme. 3. Smerter i leddene. Smertene mine i leddene er en skytende, bankende smerte. Det påvirker hovedsakelig knærne mine, men kan også påvirke andre områder. 4. muskelsmerter Musklene mine er fortsatt ømme. Selv den minste aktivitet får dem til å slå og brenne. Jeg synes det er umulig å føle seg rolig når musklene gjør vondt, det plager meg. 5. Spirespasmen Opplever   muskelspasmer daglig, de er nesten konstante. Det er som om han ikke kontrollerer kroppen din, som om uforutsette krefter manipulerer deg. 6. Skarp smerte  Føl at noen bruker deg som en voodoo-dukke. 7. Mellom bankende smerte og bankende smerte. Jeg er sikker på at det er et teknisk begrep, men “kombinasjonen av kløe og brennende følelse” er den beste måten å beskrive det på: det sitter dypt i musklene og det er umulig å klø. Det forårsaker også et sjokk i den berørte delen av kroppen min. 8. Blåmerker følelse. Den er knust og følsom på huden, men også innvendig.Bryst og brystkasse virker ofte hovne, noe som kan gjøre pusten smertefull (kostokondrale smerte). 9. Helkroppssvikt. Når jeg er overfølsom, kjenner jeg en ubehagelig følelse over hele kroppen: den minste berøring eller bevegelse sender en bankende smerte rundt kroppen min. 10. Stivhet Se for deg en sunn person som treffer treningsstudioet etter måneder med inaktivitet. Løft vekter og tren hele kroppen: neste dag føles de stive og har problemer med å bevege seg. En person med fibromyalgi våkner hver morgen og føler det slik Det ser ut som om han hadde på seg en kjole under huden, to størrelser for liten. 11. Utstrålende smerte Jeg har smerter som har et sentralt punkt, men som stråler ut fra det punktet. Smertene kan starte med ryggen, men også med for eksempel bena. 12. Smerter forårsaket av kontakt. Selv den minste kontakt med en kjær kan forårsake smerte, jeg trenger to veldig store størrelser i mykt og homogent materiale. Jeg bruker myke flate sko i større størrelser og må klippe håret mitt fordi det gjør vondt i huden min. Berøring forårsaker mange av smertene jeg har beskrevet. 13. Migrene/hodepine Jeg tror ikke en dag uten hodepine kan skyldes spenninger. Migrene forverres av stress og hormoner. Jeg mister synet og smerten er så intens… Den minste bevegelse, berøring eller støy gir en bankende smerte rundt hodet og ansiktet. 14. Det kiler i huden. Det virker som om tusen insekter kom rundt huden min. Faktisk er det ganske skummelt. 15. Overfølsomhet. Noen dager er lyden uutholdelig. På et øyeblikk opplever jeg smerte, kvalme, svimmelhet, skjelving og et truende panikkanfall. Men det er ikke bare støy, han er også overfølsom for lukt, lys og berøring. Ja, en sterk parfyme kan skade meg. 16. Irritabel tarm-syndrom.Fibromyalgi er ofte forbundet med andre tilstander, for eksempel irritabel tarmsyndrom (IBS). I motsetning til hva mange tror, ​​manifesterer IBS-smerter seg ikke bare i tarmen, men stråler også til andre deler av kroppen, spesielt ryggen. Det er en skarp, brennende smerte. Gass fanget i en allerede betent tarm er et av de mest smertefulle symptomene på IBS, det er overveldende. Smerte er ikke det eneste symptomet på fibromyalgi, men det er det symptomet som har mest negativ innvirkning på mitt liv og min helse. 

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *