Danish

Ved fibromyalgi er der tre hovedtyper af smerte: hyperalgesi, allodyni og paræstesi.

Kroniske smerter        er blot et af de mange symptomer, som  fibromyalgi        næsten altid   viser   , men for mig er den mest almindelige. Smerter påvirker alle aspekter af min vida. Pago kære for alle de fysiske aktiviteter, jeg laver; Selv den mindste plet kan føre til en stor stigning i mine symptomer. Fibromyalgi-smerter er unikke på grund af sværhedsgraden, kompleksiteten og de mange involverede systemer. Fibromyalgi har tre hovedtyper af smerte:        hyperalgesi, allodyni og paræstesi.

Hyperalgesi betyder bogstaveligt talt overdreven smerte:       “Hyper” betyder overskud og “algeriet” betyder smerte. Allodyni er den smerte, der føles, når du rører ved eller gnider huden. For eksempel forårsager let tryk på tøjet eller en let massage smerter eller en let brise, der blæser hen over huden. Paræstesi er en mærkelig nervøs fornemmelse, der føles som noget, der kravler, får tænder, brænder, kløer eller bedøver, som en følelse i mellemfoden eller en brændende fornemmelse i. Men for at være ærlig giver disse ord ikke ringe mening for dem, der ikke har fibromyalgi, så for at give dem, der ikke aner, hvordan det er at leve med denne smertefulde og invaliderende tilstand. 1. Afbrænding af huden. Nogle gange ser det ud til at min hud brænder, den ser rå ud. Forestil dig at tilbringe timer i solen uden solcreme og derefter tage et bad i havet og saltvand, der brænder beskadiget hud. Så tag tøj på om natten og gnid dit tøj mod din hud.Når du har fibromyalgi, kan tøj kun forårsage denne smerte, du behøver ikke sollys. 2. Skarp / brændende smerte  Dette er en smerte, som er særlig svær for mig at bære. Det er så alvorligt, at det får mig til at trække vejret. Smerten kommer i bølger og er ledsaget af kvalme. 3. Smerter i leddene. Mine smerter i leddene er en skydende, dunkende smerte. Det påvirker primært mine knæ, men kan også påvirke andre områder. 4. muskelsmerter Mine muskler er stadig ømme. Selv den mindste aktivitet får dem til at slå og brænde. Jeg synes, det er umuligt at føle mig rolig, når mine muskler gør ondt, det generer mig. 5. Spirespasmen Oplever   muskelspasmer dagligt, de er næsten konstante. Det er, som om han ikke kontrollerer din krop, som om uforudsete kræfter manipulerer dig. 6. Skarp smerte  Føl som om nogen bruger dig som en voodoo-dukke. 7. Mellem dunkende smerte og dunkende smerte. Jeg er sikker på, at det er et teknisk udtryk, men “kombinationen af ​​kløe og brændende fornemmelse” er den bedste måde at beskrive det på: det sidder dybt i musklerne, og det er umuligt at klø. Det forårsager også et chok i den berørte del af min krop. 8. Blå mærker. Det er knust og følsomt på huden, men også inde i. Bryst og brystkasse virker ofte hævede, hvilket kan gøre vejrtrækning smertefuldt (kostokondrale smerter). 9. Helkropssvigt. Når jeg er overfølsom, mærker jeg en ubehagelig fornemmelse over hele min krop: den mindste berøring eller bevægelse sender en dunkende smerte rundt i min krop. 10. Stivhed Forestil dig en sund person, der går i fitnesscenteret efter måneders inaktivitet. Løft vægte og træne hele din krop: Dagen efter føles de stive og har svært ved at bevæge sig. En person med fibromyalgi vågner hver morgen og har det sådan. Det ser ud som om han havde en kjole på under huden, to størrelser for lille. 11. Udstrålende smerte Jeg har smerter, der har et centralt punkt, men udstråler fra det punkt. Smerterne kan starte med ryggen, men også med f.eks. benene. 12. Smerter forårsaget af kontakt. Selv den mindste kontakt med en elsket kan give smerter, jeg har brug for to meget store størrelser i blødt og homogent materiale. Jeg bruger bløde flade sko i større størrelse og er nødt til at klippe mit hår, fordi det gør ondt på min hud. Berøring forårsager mange af de smerter, jeg har beskrevet. 13. Migræne/hovedpine Jeg tror ikke en dag uden hovedpine kan skyldes spændinger. Migræne forværres af stress og hormoner. Jeg mister synet, og smerten er så intens… Den mindste bevægelse, berøring eller støj giver en dunkende smerte omkring mit hoved og ansigt. 14. Hud kildrer. Det ser ud til, at der kom tusinde insekter rundt om min hud. Faktisk er det ret skræmmende. 15. Overfølsomhed. Nogle dage er lyden uudholdelig. På et øjeblik oplever jeg smerter, kvalme, svimmelhed, rysten og et truende panikanfald. Men det er ikke kun støj, han er også overfølsom overfor lugte, lys og berøring. Ja, en stærk parfume kan skade mig. 16. Irritabel tyktarm.Fibromyalgi er ofte forbundet med andre tilstande, såsom irritabel tyktarm (IBS). I modsætning til hvad man tror, ​​manifesterer IBS-smerter sig ikke kun i tarmen, men udstråler også andre dele af kroppen, især ryggen. Det er en skarp, brændende smerte. Gas fanget i en allerede betændt tarm er et af de mest smertefulde symptomer på IBS, det er overvældende. Smerter er ikke det eneste symptom på fibromyalgi, men det er det symptom, der har den mest negative indvirkning på mit liv og mit helbred. 

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *