Danish

Savner dit ‘gamle liv’ efter en diagnose: Her er hvad du har brug for

I årevis har jeg grædt over, at jeg ville have mit gamle liv tilbage. Jeg længtes efter den tid, hvor jeg ikke havde ondt, havde nok energi til at komme igennem dagen og kunne alt, hvad jeg ville, uden at tage hensyn til min krop. Smerterne startede, da jeg var 15, og jeg ville bare ud som mine kammerater, shoppe hele dagen, lave sjove ting, gå i skole uden at blive hindret. Jeg ville bare være sund. Jeg ville have mit gamle liv tilbage..uden fibromyalgi .Vis indhold   At savne dit ‘gamle liv’ giver mening Dit ubekymrede liv, hvor du ikke behøvede at tage hensyn til noget. Selvfølgelig længes du efter dette. At du nu pludselig har smerteklager hver dag og er begrænset i energi er noget af et skifte. At savne dit gamle liv giver mening, men så smertefuldt. Du kæmper mod fibromyalgi, ude af stand til og uvillig til at forstå, at dette nu er din virkelighed. På en eller anden måde har du håb: måske, hvis jeg ignorerer det, vil det forsvinde af sig selv. Måske er der en læge eller terapeut, der kan helbrede mig. Du ignorerer dine klager, bliver ved med at overskride dine grænser, nægter at bede om hjælp og overanstrenger dig hver dag. Som et resultat oplever du endnu mere vrede mod din krop, yder endnu mere modstand og oplever endnu mere tristhed. Hvis det bare var som dengang.. I stedet for at tage hensyn til dine klager, fortsætter du, som du gjorde. At tage din nye situation i betragtning er alt for konfronterende og desuden kan du næsten ikke forstå, at dette er dit ‘nye liv’. Ifølge acceptprocessen er det logisk, at du længes efter dit ‘gamle liv’ og nægter klagerne. Slaget er stadig for stort, du sørger og gør dit bedste med alt hvad du skal for at vende tilbage til hvordan det var. Det er det, du har brug for nu At savne dit gamle liv kan gøre meget ondt. Hvad du har brug for på dette tidspunkt er tid. Tag plads til at sørge: græd, skrig, bliv vred. lad alt være der og giv alt plads. Men vær også blid over for dig selv og hav tro på, at det er en fase, du kommer igennem før eller siden. Det er vigtigt at tillade dig selv på dette stadium at føle alt, hvad du føler. At udtrykke dine følelser , at tale om det, du går igennem, og at være blid over for dig selv. Det er også noget af et slag, at du har mistet dit ‘gamle liv’, og at det måske aldrig bliver det samme igen. Dette er noget, der tager tid, virkelig giv dig selv tid. Ud af din vrede, lad dine tårer flyde, lad det hele komme ud. Dette er vigtigt for forarbejdningsprocessen. Så hold dig ikke tilbage. Dit nye liv.. vil det nogensinde vænne sig til? Jeg vil tage dig igennem denne fase af acceptprocessen og også tale om at forme dit nye liv. Fordi.. vil den nogensinde vænne sig til at efterlade sit ’gamle liv’? Og i mellemtiden vil du forme dit ‘nye liv’? Vil det nogensinde være okay? Vil dette virkelig virke? Ja. Du kan gøre dette, og du vil absolut lykkes. Men det tager tid. Mit liv nu er dejligt, behageligt, og jeg nyder det virkelig. Jeg er ikke engang bekymret for ‘hvordan det var’ længere. Mit fokus er fuldstændig på, hvordan det er nu. Det skyldes, at jeg har lært at genkende, acceptere og leve med fibromyalgi og alt det, der følger med. Det har medført, at jeg har fået lidt mere ro i mit liv, og modstanden er forsvundet, så jeg har kunnet forme mit ’nye liv’. Jeg kan stort set gøre, hvad jeg vil, men nogle gange er jeg nødt til at tage mine klager i betragtning. Jeg har lært at lytte til min krop uden at gå på kompromis med mit livskvalitet. Jeg har været i stand til at forme mit liv på en måde, som jeg virkelig kan nyde. Men hvor jeg ikke altid overskrider min grænse. Dit ‘nye liv’ kan også være meget rart. Måske anderledes end hvordan det var, men det behøver ikke nødvendigvis at være værre. Og det kan være svært at se nu, men jeg håber, du når til det punkt, hvor du tror, hun havde ret.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *