Norway

Sammenhengen mellom bensmerter og fibromyalgi

Sammenhengen mellom bensmerter og fibromyalgi
Den definerende egenskapen til fibromyalgi er utbredt smerte, inkludert smerter i bena . Beinsmerter og fibromyalgi kan variere fra person til person, men kan vise seg som en skarp verke, en kjedelig verke, en dyp verke, eller mer av en verkende følelse. Hvis du lider av denne typen smerte, er det håp. Dette er hva du bør vite om behandlingen og behandlingen.

Hvordan føles fibromyalgi smerter i beina?
Hvis du lider av fibromyalgi i bena, kan du oppleve bankende, skyting, verkende eller brennende følelse i bena. Ofte vil du føle smerten i de ømme punktene i fibroen, spesielt inne i hvert kne og i hoften rett bak hoften. Smerte kan utstråle fra disse punktene, og kan også være ledsaget av nummenhet, stivhet eller prikking.

Denne smerten er også ofte relatert til restless legs syndrom. Hvis du lider av smerter i beina på grunn av fibromyalgi, finnes det behandlinger som kan hjelpe deg å finne lindring. Vi vil diskutere det senere i dette innlegget.

Hva forårsaker bensmerter ved fibromyalgi?
Fibromyalgi bensmerter kan utvikle seg i sener, muskler eller leddbånd som omgir leddene. Selv om smerte manifesterer seg i disse områdene, forsterkes følelsene av problemer i nervesystemets behandling av smerte , ifølge American Fibromyalgia Syndrome Association.

Andre symptomer som forårsaker fibromyalgi-relaterte bensmerter inkluderer rastløse ben-syndrom og nummenhet eller prikking i ekstremitetene. Fibromyalgi rammer mellom 2 % og 4 % av amerikanske voksne, hovedsakelig kvinner.

Fibromyalgi er ikke godt forstått og det er ingen kur, selv om symptomene kan håndteres gjennom en rekke tradisjonelle og alternative terapier, sammen med livsstilsendringer. Du kan lære mer om fibromyalgi i den følgende videoen.

Restless legs syndrom og fibromyalgi
En studie publisert i Journal of Clinical Sleep Medicine fant at personer med fibromyalgi er mer sannsynlig å utvikle restless legs syndrome , en nevrologisk lidelse preget av hjertebank eller andre vanskelige å håndtere opplevelser som skaper en ukontrollerbar trang til å bevege bena. Følelsene er vanligvis verre om natten og forsvinner om morgenen. De kan forekomme i ett eller begge ben.

Ved å bevege bena kan personer med rastløse ben-syndrom finne lindring fra fibromyalgi-bensmerter og andre ubehagelige opplevelser. Men liggende har også en tendens til å forverre følelsene i bena, noe som gjør det vanskelig å sove , ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS).

Forskerne fant at 33 % av studiedeltakerne med fibromyalgi også hadde restless legs syndrome, mens bare 3 % av de uten fibromyalgi hadde syndromet.

Forstyrret søvn markerer et annet vanlig symptom på fibromyalgi, og forskerne sa at mange personer med fibromyalgi kan tilskrive forstyrrelsen rastløse ben-syndrom.

De fleste behandlinger for restless legs syndrom er rettet mot å lindre symptomer, ifølge NINDS. Livsstilsendringer som kan lindre fibromyalgi-relatert restless leg syndrome kan omfatte:

Begrens forbruket av koffein, tobakk og alkohol
Ta kosttilskudd som jern, magnesium og folat.
Trening
Vedta et vanlig søvnmønster.
varmeputer
Fibromyalgi og Restless Legs Syndrome | PainDoctor.com
nevropatisk fibromyalgi smerter i beina
Nevropati forårsaker prikking eller smerte i ekstremitetene, inkludert føttene. Ifølge en studie presentert på et møte i American Neurological Association, kan noen fibromyalgipasienter ha en relatert lidelse kjent som småfiberpolynevropati (SFPN).

Forskerne fant at 46 % av fibromyalgipasientene hadde SFPN, som er en type perifer nevropati som noen ganger kan behandles. Anne Louise Oaklander, en førsteamanuensis i nevrologi ved Harvard Medical School og forfatter av studien, bemerker :

“Dette gir noen av de første objektive bevisene på en mekanisme bak noen tilfeller av fibromyalgi, og å identifisere en underliggende årsak er det første skrittet mot å finne bedre behandlinger.”
SFPN forårsaker utbredt smerte, lik fibromyalgi, men har tester som kan gi en definitiv diagnose, noe som ikke er tilfellet med fibromyalgi.

Fibromyalgi ømme punkter på bena.
Personer med fibromyalgi utvikler ofte ømme punkter av smerte, også kjent som triggerpunkter , som er plassert i bena. Hver person har ni par punkter på kroppen som kan forårsake smerte når de trykkes, ifølge WebMD. På benet kan det utvikles ømme punkter på innsiden av hvert kne og på hoften, like bak hoftebenet.

En klar diagnose av fibromyalgi oppstår når en person opplever smerte i minimum 11 triggerpunkter, men i praksis er dette tallet noen ganger mindre, ifølge WebMD. Fibromyalgi-relaterte bensmerter kan oppstå når triggerpunkter forårsaker smerte i området.

Bensmerter og fibromyalgibehandling.
Behandling for fibromyalgi-bensmerter krever vanligvis en omfattende tilnærming, med en kombinasjon av medisiner og livsstilsendringer designet for å redusere smerte og forbedre livskvaliteten.

Behandlinger for fibromyalgi i bensmerter kan omfatte:

Fremme en mer avslappende søvn
Trene
Spise et fibro-sunt kosthold
Gjennomgå fysioterapi
Prøver intervensjonelle terapier
tar medisiner
Endringer i livsstil
Livsstilsendringer er en av de beste måtene mennesker med bensmerter og fibromyalgi kan håndtere smertene sine på. Ledelsesproblemer, som rastløse bensyndrom, er avgjørende for å sikre kvalitetssøvn.

Måter å oppmuntre til avslappende søvn inkluderer:

Etabler en vanlig søvnplan
Tren tidlig på dagen.
Holder sengen kun for å sove.
Lag en avslappende rute før sengetid
Å surfe på Internett eller lese en bok i sengen kan holde hjernen våken og gjøre det vanskelig å sove. Å ta et bad eller lytte til avslappende musikk hjelper dagen med å falle i bakgrunnen og sinnet slapper av.

Ifølge NIAMS er det å sørge for at du får nok mosjon en annen viktig livsstilsfaktor, muligens den viktigste for å håndtere smerter i bein og fibromyalgi. Å bekjempe smerte og tretthet for å få hjertet til å pumpe, gå eller sykle kan hjelpe deg med å sove godt og lindre smerte også.

Sammenhengen mellom beinproblemer og fibromyalgi, og symptomer | PainDoctor.com
fibromyalgi diett
Siden fibromyalgi har en inflammatorisk komponent, kan det å spise en diett rik på frukt, grønnsaker og fullkorn bidra til å redusere symptomene. Mange mennesker med fibromyalgi har matfølsomhet , enten det er gluten, meieriprodukter, egg eller konserveringsmidler, ifølge WebMD. Å føre en matdagbok for å identifisere matvarer som utløser smerter i beina, kan bidra til å håndtere symptomene.

For å gjøre matlaging med sunn mat enklere, kjøp frukt og grønnsaker som allerede er hakket eller vasket. Å kjøpe ferdigmat fra en natur- eller helsekostbutikk kan også være et alternativ til matlaging. Vær forsiktig med å lese ingredienslister fordi noen ganger har tilberedt mat ingredienser som kan forårsake smerte, selv om de anses som sunne.

Matlaging med urter, som kraftig anti-inflammatorisk og antioksidant ingefær og gurkemeie, kan også bidra til å redusere fibromyalgi-relaterte bensmerter.

fibromyalgi smertestillende medisiner
Anbefalte medisiner for fibromyalgi inkluderer smertestillende midler som Tylenol eller ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som Advil. NSAIDs virker ved å redusere fibromyalgi-relatert betennelse og lindre smerter. Men langvarig bruk av smertestillende midler kan forårsake fysiske bivirkninger, som væskeretensjon, høyt blodtrykk og mage-, nyre- eller hjerteproblemer.

Narkotika er noen ganger foreskrevet, men det er ingen bevis for at stoffene lindrer fibromyalgi-relaterte bensmerter , ifølge National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS). I tillegg har narkotika betydelig risiko for avhengighet og misbruk.

Andre alternativer kan inkludere muskelavslappende midler hvis du opplever muskelspasmer.

intervensjonelle behandlinger
Hvis du opplever sterke smerter og hjemmebehandlinger ikke har fungert, snakk med legen din. De vil sannsynligvis starte med å foreskrive fysioterapi. Dette kan bidra til å rette opp ubalanser i musklene dine og strekke dem.

For noen kan fysioterapi være for smertefullt. I disse situasjonene kan kombinasjonen av fysioterapi med epidurale steroidinjeksjoner hjelpe deg med å få den behandlingen du trenger for å rette opp det underliggende problemet, samtidig som du håndterer smertene dine under øktene.

Andre alternativer inkluderer:

TENS enhetsterapi
radiofrekvensablasjon
biofeedback terapi
ryggmargsstimulering
Hvis du lider av fibromyalgi i beina, finnes det behandlinger som kan hjelpe. Arbeid alltid med en lege som er villig til å se på alle mulige behandlingsalternativer for å finne den som passer best for deg og din livsstil. Du kan finne enda flere forslag i innlegget vårt, ” 25 behandlingsalternativer for fibromyalgi for å overvinne smerten” eller ” 31 tips for å bli kvitt smerter i beina “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *