Danish

Plantar fasciitis og fibromyalgi: er der et link?

De, der lider af fibromyalgi, har ofte smerter, der er svære at identificere i deres krop. Denne smerte udstråler ofte gennem hele kroppen, så den kan få den til at diagnosticere andre tilstande, som du kan have meget svære.

En almindelig klage, der høres fra de patienter med fibromyalgi, er, at deres fødder gør så ondt, at det gør ondt at gå eller endda stå på fødderne overhovedet. Når dette er tilfældet, kan mange læger diagnosticere plantar fasciitis.

Hvad er Plantar Fasciitis?

I sidste ende er dette smerter i hælen på foden. Og når man taler om smerte, kan det være ekstremt hård smerte! Smerten er faktisk placeret i det ledbånd, der forbinder din hælknogle til tæerne.

Det er den del af foden, vi ser buen. Det er derfor, dette ofte forårsager smerte, når du står eller går.

En ting, som alle skal huske om dette problem, er, at du kan få dette i alle aldre. Men dem, der er meget på benene, er mere tilbøjelige til at have dette i en eller begge fødder.

Hvorfor opstår Plantar Fasciitis?

Det ene spørgsmål, som alle har: hvorfor sker plantar fasciitis for dem, der er ramt? Der er flere grunde til, at denne sygdom rammer en person. Årsagerne bag dette problem omfatter:

  • Når du går, ruller dine fødder indad.
  • Du har flade fødder eller endda høje buer, hvilket betyder, at sko ofte ikke passer så godt.
  • Du står, går eller løber i lange perioder.
  • Du bruger meget tid på hårde overflader, der ikke giver.
  • Du er overvægtig.
  • Dine sko passer ikke godt, eller de er slidte, hvilket giver lidt eller ingen polstring.
  • Lægmusklerne eller akillessenerne i dine ben er stramme og forårsager stress på foden.

Problemet med plantar fasciitis hos dem, der allerede har fibromyalgi, er, at det kan være svært at diagnosticere.

I de fleste tilfælde vil en læge forsøge at udpege den nøjagtige placering af, hvor din smerte er, for at afgøre, om plantar fasciitis er problemet eller ej.

Der kan være røntgenbilleder involveret for at hjælpe med at indsnævre, om brækkede eller revnede knogler kan være årsagen til smerten.

Pressure Points: Kan dette være skylden?

Et af de problemer, der omgiver plantar fasciitis og fibromyalgi, er trykpunkter. For dem, der lider af fibromyalgi, har de flere trykpunkter i hele deres krop, som er centrum for den smerte, de føler.

Mange af dem, der lider af denne sygdom, spekulerer på, om det kan være trykpunkter, der får dem til at mærke smerten i fødderne?

Mens der ikke er nogen trykpunkter, der er i nærheden af ​​fodområdet. Der er dog trykpunkter på indersiden af ​​knæene, det ydre hofteområde og i lænden.

Disse trykpunkter kan påvirke, hvordan du går. Og som tidligere nævnt kan den måde, du går på, have stor betydning for, om du udvikler plantar fasciitis eller ej. Især de trykpunkter, der vil få dig til at halte!

Dette får mange mennesker til at antage, at når det kommer til at have plantar fasciitis og fibromyalgi, er de blot en af ​​de uheldige få, der har mere end én kronisk sygdom, de har at gøre med. Det er dog ikke altid tilfældet.

Nye undersøgelser Find nye forbindelser

Der er nye undersøgelser, der finder sted om fibromyalgi konstant i løbet af året. Fibromyalgi er en af ​​de sygdomme, der stadig er fuld af mysterier.

Det medicinske samfund ønsker stadig at vide, hvorfor visse mennesker er ramt, hvorfor det er mere intenst for nogle end andre, og hvorfor er nogle symptomer mere udtalte hos mennesker. Det er alle vigtige spørgsmål, der skal besvares.

Men mens der stadig er mange spørgsmål, har de opdaget, at der er en vis sammenhæng mellem fibromyalgi og plantar fasciitis.

Det viste sig, at de, der lider af fibromyalgi, ofte har plantar fasciitis. Men dem, der har plantar fasciitis, har ikke altid fibromyalgi.

Derfor kan vi konkludere, at dem med fibromyalgi er mere tilbøjelige til at have plantar fasciitis.

Behandling af smerten

Problemet med behandling af fibromyalgi og plantar fasciitis er, at hver person er forskellig. For at behandle plantar fasciitis er ideen først at lindre smerten og betændelsen i hælen. For at gøre dette kan en læge foreslå:

  • Smertestillende midler, der også hjælper mod betændelse
  • En ændring i det fodtøj, som personen bærer
  • Fysioterapi for at hjælpe med styrken af ​​foden for at sikre, at dette problem ikke har igen

Nogle midler, som almindelige mennesker har fundet nyttige, er at suge deres fødder i et fodbad. Varmen kan være med til at få foden til at føles meget bedre og nemmere at bøje.

Til behandling af fibromyalgi gives mange af de samme anbefalinger, såsom smertestillende midler, og forblive fysisk, så denne sygdom ikke overtager hele dit liv.

Mange fibromyalgipatienter oplever, at de er nødt til at ændre deres liv lidt mere for at sikre, at de ikke overanstrenger sig fysisk, da det kan gøre smerterne værre.

Chancerne er, at hvis du har fibromyalgi, har du smerter overalt. Men hvis du skulle se på al smerten, kan du have intense smerter i den ene eller begge fødder.

Dette er noget, du bliver nødt til at forholde dig til. Den gode nyhed er, at de fleste patienter ser en fuldstændig bedring fra plantar fasciitis inden for et år.

Selvom fibromyalgi er en af ​​de sygdomme, der ikke rigtig forsvinder, kan det give dig lindring at vide, at du kan slippe af med den intense smerte i dine fødder med den rette behandling.

Fibromyalgi kan få flere andre problemer til at blusse op, nøglen er at finde en behandling, der lindrer disse problemer, så fibromyalgi ikke overtager hele dit liv.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *