Danish

Ny vaccine til fibromyalgi-behandling, der faktisk fungerer. Skal du læse

Hvis nogen kunne give dig en vaccine, der ville helbrede din fibromyalgi, ville du gøre det? Det lyder måske som en drøm, men det er tættere på virkeligheden, end du måske tror. Los Angeles-baserede biomedicinske firma  EpicGenetics  og Massachusetts General Hospital forskere søger godkendelse fra US Food and Drug Administration (FDA) til at gennemføre et klinisk forsøg næste år for at teste  Bacille Calmette-Guerin (BCG)  -vaccinen som en potentiel behandling af fibromyalgi.

BCG er en generisk tuberkulosevaccine, der er næsten 100 år gammel og er blevet administreret sikkert millioner af gange, ”forklarer Dr. Denise Faustman, leder af Faustman Lab ved Massachusetts General Hospital. ”I over 10 år har vores forskningsgruppe ved Massachusetts General Hospital aktivt undersøgt den rolle, som BCG-vaccinen kunne spille i behandlingen af ​​forskellige former for autoimmunitet. Vores nuværende fokus er type 1-diabetes, men globalt testes BCG i en række autoimmune sygdomme. I løbet af de næste to år vil vi begynde klinisk test af BCG ved fibromyalgi. ”

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen får mere end 100 millioner børn BCG-vaccinen hvert år. Det bruges hovedsageligt i udviklingslande, hvor tuberkulose stadig er aktiv. BCG-vaccinen er ikke tilgængelig i USA på grund af den lave risiko for infektion. I USA bruges BCG til et lille antal patienter til behandling af blærekræft.

Så det åbenlyse spørgsmål er, hvorfor skulle en vaccine mod en infektiøs lungetilstand anvendes til fibromyalgi? Svaret ligger inden for immunsystemet.

Vacciner gives typisk til raske mennesker for at forhindre infektion. I dette tilfælde vil BCG-vaccinen imidlertid blive administreret til fibromyalgiipatienter i et forsøg på at dæmpe deres symptomer.

Da EpicGenetics havde fået til opgave at oprette en diagnostisk test for fibromyalgi for flere år siden, kørte forskere alle mulige laboratorieundersøgelser på fibromyalgi-patienter for at finde ud af, hvordan de adskiller sig fra raske kontrolpersoner, og hvad der måske forårsager deres symptomer. Forskere opdagede adskillige abnormiteter i hvide blodlegemer hos fibromyalgi-patienter, hvilket førte til, at de konkluderede symptomer er forbundet med et undertrykt immunsystem.

”Vi mener [udtrykket] fibromyalgi er en fejlnummer,” sagde Dr. Bruce Gillis, EpicGenetics ‘administrerende direktør. ”Disse mennesker lider ikke med noget, der påvirker musklerne, pr. Siger. Det, de lider med, er, at deres immunsystem ikke kan producere normale mængder beskyttende proteiner. … Der er celler i immunsystemet kaldet perifere mononukleære blodceller. De producerer ikke normale mængder af de beskyttende proteiner, der kaldes kemokiner og cytokiner. ”

Fundet førte til udviklingen af ​​FM / en blodprøve for fibromyalgi. (Ja, på trods af hvad dine læger måske har fortalt dig, er der en blodprøve for fibromyalgi! Det er bare ikke bredt accepteret i det medicinske samfund.) Testen analyserer niveauerne af fire kemokiner og cytokiner, der findes i reducerede niveauer hos fibromyalgi-patienter. Disse fire kemokiner og cytokiner er lige de samme, der styrkes af BCG-vaccinen.

”I betragtning af hvad der er offentliggjort i den medicinske litteratur, mener vi, at denne vaccine vil vende immunsystemets abnormiteter [af fibromyalgi],” sagde Gillis.

Gillis og Faustman søger FDA-godkendelse til at administrere de første BCG-vacciner til fibromyalgi-patienter tidligt næste år.

“Dette er første gang nogensinde, at der sker en direkte behandling af fibromyalgi,” sagde Gillis. ”Som du ved, behandler medicin [i øjeblikket på markedet] for fibromyalgi kun symptomer. De har ingen fordele ved immunsystemet. [De farmaceutiske virksomheder] indrømmer, at de kun behandler symptomer, men du er nødt til at behandle sygdommen, og det er derfor, vi går videre med vaccineansøgningen [til FDA]. ”

Hvis Gillis ‘teori stemmer, vil “kemokinerne og cytokinerne, der er mangelfulde hos patienter med fibromyalgi, ikke længere være mangelfulde [når BCG-vaccinen er administreret],” sagde Gillis. ”Produktionsniveauerne normaliseres, og man skal derefter antage, at deres symptomer forsvinder. Vi tror, ​​at vi er i spidsen for noget stort. ”

Da vaccinen har så lang historie, forventes den ikke at forårsage nogen større bivirkninger hos patienter.

BCG-vaccinen forventes at koste $ 20- $ 25 pr. Dosis – et nominelt beløb sammenlignet med den løbende udgift ved indtagelse af lægemidler hver dag.

”Vi tror, ​​at en fibromyalgi-patient ville have brug for en eller to doser maksimalt, så du kan forstå, hvorfor jeg ikke får meget støtte fra medicinalfirmaer,” sagde Gillis.

Ud over vaccineforsøget samarbejder EpicGenetics med University of California, Los Angeles (UCLA) og University of Illinois College of Medicine Chicago for at sekvensere genomerne på op til 250.000 fibromyalgi-patienter.

”Vi leder efter enhver type genetiske mønstre eller anomalier eller mutationer,” sagde Gillis.

Patienter, der tester positivt for fibromyalgi ved hjælp af FM / en test, vil være i stand til at deltage i den genomiske undersøgelse.

FM / en test koster i øjeblikket $ 936 men er dækket af nogle forsikringsselskaber og Medicare. EpicGenetics ‘supportteam hjælper patienter med at bestemme, om deres forsikringsselskab vil dække testen. En betalingsplan uden renter er tilgængelig for personer, som ikke er forsikret, eller hvis forsikring ikke dækker testen.

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *