Norway

Mister du styrke i hendene? FIBROMYALGIPASIENTER JA

Et vanlig trekk hos de fleste fibromyalgipasienter er utbredt smerte som påvirker et stort område av kroppen.

Dette forvirrende symptomet er vanligvis ledsaget av morgenstivhet, parestesier i hender og føtter, som prikking og nummenhet, søvnproblemer og fremfor alt en følelse av angst og tretthet som følger dem gjennom dagen.

Denne trettheten bidrar til fibromyalgis lave toleranse for prosedyrer som påvirker opptil 90 % av pasientene. Dette er grunnen til at en studie utført av et team fra Universitetet i Granada,

og publisert i januar 2011 i Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyserte pasientens motstand mot hånden slik at den kunne brukes som et komplementært verktøy for å vurdere alvorlighetsgraden av fibromyalgi hos kvinner.

Målet var å bestemme evnen til håndstyrketesten til å skille mellom tilstedeværelse og fravær av fibromyalgi og dens alvorlighetsgrad hos 81 berørte kvinner og 44 friske kvinner.

De målte styrkemotstanden i hånden med en maksimal isometrisk styrketest, ved hjelp av et hånddynamometer. Kvinnene ble klassifisert i henhold til poengsummen oppnådd i følgende kategorier: moderat fibromyalgi (<70) og alvorlig fibromyalgi (70 eller mer). Resultatene som er observert er som følger:

Resistensgrensen i hånden som best skiller tilstedeværelse og fravær av fibromyalgi var 23,1 kg.

Terskelen som best skiller mellom alvorlig og moderat fibromyalgi er 16,9 kg.

En håndstyrke på 23,1 kg eller mindre var assosiert med 33,8 ganger høyere sannsynlighet for å lide av fibromyalgi etter aldersgrensen.

I fibromyalgigruppen var håndstyrke på 16,9 kg eller mindre assosiert med 5,3 ganger større sannsynlighet for å ha alvorlig fibromyalgi.

Funnene presentert av disse forskerne er som følger: Motstand mot håndstyrke er redusert hos kvinner med fibromyalgi så vel som hos de med alvorlig fibromyalgi i forhold til deres partnere med moderat fibromyalgi. De foreslår også at kvinner som ikke overholder disse foreslåtte standardene kan hjelpe legen med å stille en riktig diagnose,

da det vil bli brukt som et nyttig og informativt verktøy. Har du lagt merke til at du har mindre motstand og styrke i hendene enn vennene dine/familien? I hvilke aspekter av dagliglivet er funksjonshemming?

Vi håper du vil dele med oss ​​dine inntrykk som vi sender til våre pasienter.

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *