Danish

Mister du styrke i hænderne? patienterne med fibromyalgi siger ja

Et fælles kendetegn, som de fleste fibromyalgipatienter har, er en diffus smerte, der påvirker en stor del af kroppen.

Dette foruroligende symptom er sædvanligvis ledsaget af morgenstivhed i leddene, paræstesier i hænder og fødder, dvs. prikken og følelsesløshed, søvnforstyrrelser og frem for alt en følelse af angst og træthed, der følger med dem hele dagen.

Denne træthed bidrager til, at fibromyalgi har en dårlig tolerance over for indsatsen, der påvirker op til 90% af patienterne. Det er grunden til en undersøgelse udført af et hold fra universitetet i Granada,

og offentliggjort i januar 2011 i Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyseret den modstand, som disse patienter præsenterer i hånden, for at kunne bruge den som et komplementært værktøj i evalueringen af ​​sværhedsgraden af ​​fibromyalgi hos kvinder.

Målet var at bestemme kapaciteten af ​​styrketesten i hånden ved at skelne mellem tilstedeværelse og fravær af fibromyalgi og sværhedsgraden af ​​den hos 81 kvinder med sygdommen og 44 raske kvinder.

De målte modstanden af ​​kraften i hånden med en test af maksimal isometrisk styrke, ved hjælp af et hånddynamometer. Kvinderne blev klassificeret efter scoren opnået i: Moderat fibromyalgi (<70) og svær fibromyalgi (70 eller mere). Resultaterne de observerede var:

Tærskelstyrkemodstanden i hånden, der bedst skelner mellem tilstedeværelse og fravær af fibromyalgi, var 23,1 kg.

Den tærskel, der bedst skelner mellem svær og moderat fibromyalgi, var 16,9 kg.

En modstand af håndstyrke på 23,1 kg eller mindre var forbundet med at have en 33,8 gange større sandsynlighed for at lide af fibromyalgi efter aldersgrænsen.

I fibromyalgigruppen var en håndkraftstyrke på 16,9 kg eller mindre forbundet med en 5,3 gange større sandsynlighed for at lide af svær fibromyalgi.

Konklusionerne fra disse forskere er: at modstanden af ​​kraften i hånden er reduceret hos kvinder med fibromyalgi, såvel som hos dem med svær fibromyalgi med hensyn til deres partnere med moderat fibromyalgi. De foreslår også, at de kvinder, der ikke overholder disse foreslåede standarder, kan guide lægen til at stille en god diagnose,

da det ville blive brugt som et nyttigt og informativt værktøj. Har du bemærket, at du har mindre modstand og styrke i hænderne end dine venner/familie? I hvilke aspekter af hverdagen er et handicap?

Vi håber, du deler dine indtryk med os, som vi sender til vores medlemmer af patienterne.

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *