Danish

Mister du styrke i dine hænder? FIBROMYALGIPATIENTER JA

Et fællestræk for de fleste fibromyalgipatienter er udbredt smerte, der påvirker et stort område af kroppen.

Dette forvirrende symptom er normalt ledsaget af morgenstivhed, paræstesier i hænder og fødder, såsom prikken og følelsesløshed, søvnbesvær og frem for alt en følelse af angst og træthed, der følger dem hele dagen.

Denne træthed bidrager til fibromyalgis lave tolerance over for procedurer, der påvirker op til 90 % af patienterne. Dette er grunden til en undersøgelse udført af et hold fra University of Granada,

og offentliggjort i januar 2011 i Archives of Physical Medicine and Rehabilitation, analyserede patientens modstand mod hånden, så den kunne bruges som et komplementært værktøj til at vurdere sværhedsgraden af ​​fibromyalgi hos kvinder.

Målet var at bestemme håndstyrketestens evne til at skelne mellem tilstedeværelse og fravær af fibromyalgi og dens sværhedsgrad hos 81 ramte kvinder og 44 raske kvinder.

De målte styrkemodstanden i hånden med en maksimal isometrisk styrketest ved hjælp af et hånddynamometer. Kvinderne blev klassificeret efter den opnåede score i følgende kategorier: moderat fibromyalgi (<70) og svær fibromyalgi (70 eller mere). De observerede resultater er som følger:

Den modstandstærskel i hånden, der bedst adskiller tilstedeværelse og fravær af fibromyalgi, var 23,1 kg.

Den tærskel, der bedst skelner mellem svær og moderat fibromyalgi, er 16,9 kg.

En håndstyrke på 23,1 kg eller mindre var forbundet med en 33,8 gange større sandsynlighed for at lide af fibromyalgi efter aldersgrænsen.

I fibromyalgigruppen var håndstyrke på 16,9 kg eller mindre forbundet med en 5,3 gange større sandsynlighed for at have svær fibromyalgi.

Resultaterne præsenteret af disse forskere er som følger: Modstand mod håndstyrke er reduceret hos kvinder med fibromyalgi såvel som hos dem med svær fibromyalgi i forhold til deres partnere med moderat fibromyalgi. De foreslår også, at kvinder, der ikke overholder disse foreslåede standarder, kan hjælpe lægen med at stille en korrekt diagnose,

da det vil blive brugt som et nyttigt og informativt værktøj. Har du bemærket, at du har mindre modstand og styrke i dine hænder end dine venner/familie? I hvilke aspekter af dagligdagen er et handicap?

Vi håber, at du vil dele dine indtryk med os, som vi sender til vores patienter.

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *