Norway

Mirakuløst medikament for fibromyalgismerte som nylig ble godkjent av FDA

Medisiner for smertelindring av fibromyalgi

Lyrica (pregabalin) er en FDA-godkjent medisin for lindring av fibromyalgismerter. Fibromyalgi er en kronisk lidelse som forårsaker langvarige muskelsmerter og verdensomspennende ømhet, søvnproblemer og overveldende tretthet. Denne medisinen er ikke et antidepressivt middel. Legemidlet har vært brukt i lang tid for å redusere nervesmerter hos pasienter med helvetesild og diabetisk nevropati. Det brukes også til å behandle partielle anfall.

Hvordan virker Lyrica for å lindre fibromyalgismerter? Fibromyalgismerter antas å være forårsaket av nerverelaterte endringer som får nerveceller til å aktivere for mange signaler. Det gjør en person for følsom for stimuli som vanligvis ikke er smertefulle. Forskere er ikke helt sikre på hvordan Lyrica forbedrer symptomene og lindrer smerter forårsaket av fibromyalgi. Laboratoriestudier tyder imidlertid på at Lyrica bidrar til å redusere antall nervesignaler og derfor roe ned altfor sensitive nerveceller. Det ser ut til å lindre smerte hos fibromyalgipasienter.

Hvordan tas Lyrica for å lindre fibromyalgismerter? Lyrica brukes til behandling av fibromyalgi i kapselform som vanligvis tas i delte doser to ganger daglig. Doser varierer fra 150 milligram til 450 milligram per dag. Legen din vil bestemme den beste dosen for deg. Hvis du glemmer å ta en kapsel, bør du ta den så snart som mulig, med mindre du er nær tidspunktet da du skal ta den neste. Ta aldri to eller flere samtidig. Du bør ikke slutte å ta dette legemidlet plutselig. Dette kan forårsake hodepine, urolig mage, diaré og søvnproblemer. Hvis du ønsker eller trenger å slutte å ta dette legemidlet, vil legen din fortelle deg hvordan du gradvis kan redusere dosen over tid.

Fordeler med Lyrica:    Lyrica kan raskt redusere smerte og lindre fibromyalgirelaterte smerter, forbedre søvnen og hjelpe noen personer med fibromyalgi til å fungere bedre og gjenoppta daglige aktiviteter. I studier rapporterte noen pasienter betydelig mindre smerte etter å ha tatt Lyrica i bare én uke. Lyrica kan imidlertid ikke hjelpe alle med fibromyalgi.

Før du tar Lyrica for fibromyalgi smertelindring:    Sørg alltid for at legen din vet om alle andre medisiner du tar. Dette inkluderer reseptfrie medisiner, urter og kosttilskudd. Noen reseptbelagte legemidler kan samhandle med Lyrica og forårsake farlige bivirkninger. Disse stoffene inkluderer:

1. medisiner for høyt blodtrykk kalt ACE-hemmere; Å ta Lyrica sammen med disse medisinene øker risikoen for hevelse og elveblest.

2. Diabetesmedisiner Avandia (rosiglitazon) eller Actos (pioglitazon); Hvis du tar disse legemidlene sammen med dette legemidlet, kan risikoen for hevelse eller vektøkning øke.

3. Narkotiske smertestillende midler (som oksykodon), medisiner mot angst (som lorazepam) og beroligende midler; Å kombinere disse stoffene med denne medisinen øker risikoen for svimmelhet og døsighet.

4. Søvnmedisiner gjør deg trøtt og Lyrica kan forårsake døsighet. Å kombinere de to kan være farlig.

Ikke drikk alkohol mens du er på Lyrica. Dette kan øke Lyricas bivirkninger og forårsake farlig døsighet.

Fortell også legen din dersom du har andre medisinske tilstander, inkludert:

1. Blødningsforstyrrelser eller lavt antall blodplater.

2. hjerteproblemer

3. Nyreproblemer eller hvis du får nyredialyse (en lavere dose Lyrica er nødvendig hvis du har nyreproblemer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *