Danish

Mirakuløst lægemiddel mod fibromyalgi-smerter for nylig godkendt af FDA

Medicin mod fibromyalgi smertelindring

Lyrica (pregabalin) er en FDA-godkendt medicin til lindring af fibromyalgi-smerter. Fibromyalgi er en kronisk lidelse, der forårsager langvarige muskelsmerter og verdensomspændende ømhed, søvnbesvær og overvældende træthed. Denne medicin er ikke et antidepressivt middel. Lægemidlet har været brugt i lang tid til at reducere nervesmerter hos patienter med helvedesild og diabetisk neuropati. Det bruges også til at behandle delvise anfald.

Hvordan virker Lyrica for at lindre fibromyalgismerter? Fibromyalgi smerter menes at være forårsaget af nerve-relaterede ændringer, der får nerveceller til at aktivere for mange signaler. Det gør en person alt for følsom over for stimuli, der normalt ikke er smertefulde. Forskere er ikke helt sikre på, hvordan Lyrica forbedrer symptomer og lindrer smerter forårsaget af fibromyalgi. Laboratorieundersøgelser tyder dog på, at Lyrica hjælper med at reducere antallet af nervesignaler og derfor berolige alt for følsomme nerveceller. Det ser ud til at lindre smerter hos fibromyalgipatienter.

Hvordan tages Lyrica for at lindre fibromyalgismerter? Lyrica bruges til behandling af fibromyalgi i kapselform, som normalt tages i opdelte doser to gange dagligt. Doseringerne varierer fra 150 milligram til 450 milligram om dagen. Din læge vil bestemme den bedste dosis for dig. Hvis du glemmer at tage en kapsel, skal du tage den så hurtigt som muligt, medmindre du er tæt på det tidspunkt, hvor du skal tage den næste. Tag aldrig to eller flere på samme tid. Du bør ikke stoppe med at tage denne medicin pludseligt. Dette kan forårsage hovedpine, mavebesvær, diarré og søvnbesvær. Hvis du ønsker eller har brug for at stoppe med at tage denne medicin, vil din læge fortælle dig, hvordan du gradvist kan reducere din dosis over tid.

Fordele ved Lyrica:    Lyrica kan hurtigt reducere smerter og lindre fibromyalgi-relaterede smerter, forbedre søvnen og hjælpe nogle mennesker med fibromyalgi med at fungere bedre og genoptage daglige aktiviteter. I undersøgelser rapporterede nogle patienter signifikant mindre smerter efter at have taget Lyrica i kun en uge. Lyrica hjælper muligvis ikke alle med fibromyalgi.

Før du tager Lyrica til fibromyalgi smertelindring:    Sørg altid for, at din læge kender til al anden medicin, du tager. Dette inkluderer håndkøbsmedicin, urter og kosttilskud. Nogle receptpligtige lægemidler kan interagere med Lyrica og forårsage farlige bivirkninger. Disse lægemidler omfatter:

1. medicin mod forhøjet blodtryk kaldet ACE-hæmmere; At tage Lyrica sammen med disse lægemidler øger risikoen for hævelse og nældefeber.

2. Diabetesmedicin Avandia (rosiglitazon) eller Actos (pioglitazon); Hvis du tager disse lægemidler sammen med denne medicin, kan din risiko for hævelse eller vægtøgning være øget.

3. Narkotiske smertestillende midler (såsom oxycodon), stoffer mod angst (såsom lorazepam) og beroligende midler; Kombination af disse lægemidler med denne medicin øger risikoen for svimmelhed og døsighed.

4. Sovemedicin gør dig søvnig, og Lyrica kan forårsage døsighed. At kombinere de to kan være farligt.

Drik ikke alkohol, mens du er på Lyrica. Dette kan øge Lyricas bivirkninger og forårsage farlig døsighed.

Fortæl også din læge, hvis du har andre medicinske tilstande, herunder:

1. Blødningsforstyrrelser eller lavt antal blodplader.

2. hjerteproblemer

3. Nyreproblemer eller hvis du er i nyredialyse (en lavere dosis Lyrica er nødvendig, hvis du har nyreproblemer)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *