Norway

Hvorfor forårsaker fibromyalgi nakkesmerter?

Mestring av fibromyalgi nakkesmerter

Fibromyalgi er smerter i nakken, bokstavelig talt. Selv om det er kjent for å forårsake smerte i hele kroppen, synes fibromyalgi nakkesmerter å være en vanlig klage for mange mennesker.

Er det en grunn til at nakkene våre er mer følsomme for smerte? Hvis ja, hva kan vi gjøre for å få lindring?

Hvorfor forårsaker fibromyalgi nakkesmerter?

Det første spørsmålet vi må svare på er: hvorfor er vi mer utsatt for nakkesmerter? Det er flere mulige årsaker til dette.

Selv om den eksakte årsaken er ukjent, kan en mulig skyldig være triggerpunkter funnet på halsen. En klynge av ømme punkter finnes på nakken, ved bunnen av hodet og skuldrene og på øvre del av ryggen. Det er lett å se hvorfor smerter kan starte i nakken eller overføres gjennom smerter som har sin opprinnelse andre steder.

De av oss med fibromyalgi antas også å ha redusert blodstrøm og/eller oksygen til musklene. Dette kan være årsaken til mange av våre smerter, inkludert fibro nakkesmerter.

Det kan også være et resultat av nerveskade, som er en annen vanlig faktor som finnes hos personer med fibromyalgi.

Dårlige sovevaner kan også bidra til nakkesmerter. Å sove i feil stilling kan forårsake spenninger i nakkemusklene.

En studie antyder at en annen årsak til nakkesmerter med fibromyalgi kan være atlas feilstilling. Atlaset er den øvre delen av nakken og enhver feilstilling, selv den minste, kan føre til flere ubehagelige symptomer, hvor hovedsymptomet er nakkesmerter.

Fibromyalgi nakkesmerter behandling

Det neste spørsmålet vi må svare på er: hva kan gjøres for å behandle nakkesmertene som er så vanlige ved fibromyalgi? Disse syv behandlingsalternativene for fibromyalgi nakkesmerter kan gi en viss lindring.

Bevege seg

Trening med fibromyalgi er en stor utfordring, men bevegelse har vist seg å være en av de beste tingene for å redusere fibrosmerter. Skånsomme tøyningsøvelser bidrar til å forhindre at musklene dine blir stive og svake. Inaktivitet kan øke triggerpunktssmerter i nakken.

Trening som pilates eller svømming kan være til nytte for mange mennesker med fibromyalgi. Selv enkle tøyninger og en moderat mengde aktivitet og bevegelse gjennom dagen kan være til stor hjelp.

Fibromyalgia News Today    delte noen få øvelser som spesifikt kan bidra til å lindre nakkesmerter:

  • Stå mot en vegg med armene utstrakt. Beveg armene opp og ned som en snøengel. Beveg deg sakte for å kjenne spenningen. Hold hodet oppe og ryggen mot veggen til enhver tid. Lag et sett med 10.
  • Sett deg ned med armene langs sidene. Senk skuldrene og slipp dem radikalt mens du slipper dem. Muskler kan riste etter å ha sluppet dem. Det er bare et øyeblikk og føles bedre når det er over.
  • Sett deg ned, før hodet sakte mot brystet, løft deretter hodet sakte og legg hodet bakover. Prøv å gjøre det i en jevn bevegelse. Mens du gjør det, åpne sakte munnen slik at den er helt åpen når hodet er tilbake.

Skånsom massasje

Massasjeterapi kan være nyttig for å lindre nakkesmerter. Selv verktøyene for selvmassasje var nyttige for noen mennesker.

Akupunktur

Akupunkturterapi har vært til enorm hjelp for mange mennesker når det kommer til behandling av nakkesmerter.

Å slappe av

Å lære å slappe av er en kunstform, men veldig fordelaktig. Stress fører til fysisk spenning, som fører til smerte. Avspenningsteknikker kan være til stor hjelp for å redusere smerte. Mindfulness, dyp pusting og kroppsskanning kan være svært nyttige verktøy.

Å ta seg tid til å gjøre de tingene du liker eller å roe ned kan bidra til å gjøre livets stress mer utholdelig. Noen liker å skrive dagbok, male eller fargelegge, tilbringe tid i naturen, spille spill, svømme eller gå puslespill. Uansett hva som gir deg fred og glede, ta deg tid!

Magnesium

Mange personer med fibromyalgi har lite magnesium, noe som blant annet fører til muskelkramper og svakhet. Hvis du har lite magnesium, kan du ta et kosttilskudd eller bruke magnesiumolje eller spray hjelpe til med å slappe av musklene og lindre nakkesmerter.

  • Kronisk smertelindring
  • Fibromyalgi smertelindring

aktuell krem

Det finnes flere kremer og salver som kan brukes til å lindre ømme eller stive muskler og redusere nakkesmerter. Mange av disse produktene inneholder naturlige smertestillende midler, for eksempel arnica.

Medisinering

Over-the-counter smertestillende midler, som ibuprofen, naproxen eller acetaminophen, er alternativer som mange henvender seg til for lindring. En lege kan også foreskrive et muskelavslappende middel for å lindre mer alvorlig smerte.

Da jeg henvendte meg til fibromyalgimiljøet på sosiale medier, fikk jeg forslag om ting som har hjulpet andre mennesker med å takle fibromyalgi nakkesmerter. Disse forslagene inkluderte essensielle oljer, rispakker brukt til varmeterapi, og reseptfrie smertestillende og muskelavslappende midler.

Forskning pågår for å finne svar på hvorfor fibromyalgi forårsaker all smerten den gjør. Selv om vi ennå ikke har alle svarene, kan vi trøste oss med å vite at vi ikke lider alene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *