Danish

Hvorfor forårsager fibromyalgi nakkesmerter?

Håndtering af Fibromyalgi Nakkesmerter

Fibromyalgi er smerter i nakken, bogstaveligt talt. Selvom det er kendt for at forårsage smerte i hele kroppen, synes fibromyalgi nakkesmerter at være en almindelig klage for mange mennesker.

Er der en grund til, at vores nakke er mere følsomme over for smerte? Hvis ja, hvad kan vi gøre for at få lindring?

Hvorfor forårsager fibromyalgi nakkesmerter?

Det første spørgsmål, vi skal besvare, er: hvorfor er vi mere tilbøjelige til at få nakkesmerter? Det er der flere mulige årsager til.

Selvom den nøjagtige årsag er ukendt, kan en mulig synder være triggerpunkter fundet på halsen. En klynge af ømme punkter findes på nakken, ved bunden af ​​hovedet og skuldrene og på den øvre del af ryggen. Det er let at se, hvorfor smerter kan starte i nakken eller overføres gennem smerter, der stammer fra andre steder.

De af os med fibromyalgi menes også at have nedsat blodgennemstrømning og/eller ilt til musklerne. Dette kan være årsagen til mange af vores smerter, herunder fibro-nakkesmerter.

Det kan også være resultatet af nerveskader, som er en anden almindelig faktor, der findes hos mennesker med fibromyalgi.

Dårlige sovevaner kan også bidrage til nakkesmerter. At sove i den forkerte stilling kan forårsage spændinger i nakkemusklerne.

En undersøgelse tyder på, at en anden årsag til nakkesmerter med fibromyalgi kunne være atlas fejlstilling. Atlasset er den øverste del af nakken, og enhver fejlstilling, selv den mindste, kan føre til flere ubehagelige symptomer, hvor hovedsymptomet er nakkesmerter.

Fibromyalgi nakkesmerter behandling

Det næste spørgsmål, vi skal besvare er: hvad kan man gøre for at behandle nakkesmerter, der er så almindelige ved fibromyalgi? Disse syv behandlingsmuligheder for fibromyalgi nakkesmerter kan give en vis lindring.

Bevæge sig

Træning med fibromyalgi er en stor udfordring, men bevægelse har vist sig at være en af ​​de bedste ting til at hjælpe med at reducere fibrosmerter. Blide strækøvelser hjælper med at forhindre dine muskler i at blive stive og svage. Inaktivitet kan øge triggerpunktssmerter i nakken.

Motion som pilates eller svømning kan gavne mange mennesker med fibromyalgi. Selv simpel udstrækning og en moderat mængde aktivitet og bevægelse i løbet af dagen kan være en stor hjælp.

Fibromyalgi News Today    delte et par øvelser, der specifikt kan hjælpe med at lindre nakkesmerter:

  • Stå mod en væg med dine arme strakt. Bevæg dine arme op og ned som en sneengel. Bevæg dig langsomt for at mærke spændingen. Hold hele tiden hovedet op og ryggen mod væggen. Lav et sæt af 10.
  • Sæt dig ned med armene ved siden af. Træk på skuldrene og slip dem radikalt, mens du slipper dem. Muskler kan ryste efter at have sluppet dem. Det er kun et øjeblik og føles bedre, når det er overstået.
  • Sæt dig ned, før langsomt hovedet til brystet, løft derefter langsomt hovedet og læg hovedet tilbage. Prøv at gøre det i en jævn bevægelse. Mens du gør, skal du langsomt åbne munden, så den er helt åben, når dit hoved er tilbage.

Blid massage

Massageterapi kan være nyttig til at lindre nakkesmerter. Selv redskaberne til selvmassage var nyttige for nogle mennesker.

Akupunktur

Akupunkturterapi har været en enorm hjælp for mange mennesker, når det kommer til behandling af nakkesmerter.

At slappe af

At lære at slappe af er en kunstart, men meget gavnlig. Stress fører til fysiske spændinger, som fører til smerte. Afspændingsteknikker kan være en stor hjælp til at reducere smerte. Mindfulness, dyb vejrtrækning og kropsscanning kan være yderst nyttige værktøjer.

At tage sig tid til at gøre de ting, du nyder, eller til at falde til ro, kan hjælpe med at gøre livets stress mere udholdeligt. Nogle nyder at skrive dagbog, male eller farvelægge, tilbringe tid i naturen, spille spil, svømme eller lave puslespil. Uanset hvad der giver dig fred og glæde, så tag dig tid!

Magnesium

Mange mennesker med fibromyalgi har et lavt indhold af magnesium, hvilket blandt andet fører til muskelkramper og svaghed. Hvis du er lav i magnesium, kan det at tage et tilskud eller bruge magnesiumolie eller spray hjælpe med at slappe af dine muskler og lindre nakkesmerter.

  • Kronisk smertelindring
  • Fibromyalgi smertelindring

aktuel creme

Der findes flere cremer og salver, som kan bruges til at lindre ømme eller stive muskler og mindske nakkesmerter. Mange af disse produkter indeholder naturlige smertestillende midler, såsom arnica.

Medicin

Smertestillende midler i håndkøb, såsom ibuprofen, naproxen eller acetaminophen, er muligheder, som mange henvender sig til for at få lindring. En læge kan også ordinere et muskelafslappende middel for at lindre mere alvorlige smerter.

Da jeg henvendte mig til fibromyalgimiljøet på sociale medier, modtog jeg forslag til ting, der har hjulpet andre mennesker med at klare fibromyalgi-nakkesmerter. Disse forslag omfattede æteriske olier, rispakker brugt til varmeterapi og håndkøbs smertestillende midler og muskelafslappende midler.

Forskning er i gang for at finde svar på, hvorfor fibromyalgi forårsager al den smerte, den gør. Selvom vi endnu ikke har alle svarene, kan vi trøste os med at vide, at vi ikke lider alene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *