Danish

Hvad sker der, når fibromyalgi rammer dig? Kend de 8 værste symptomer på fibromyalgi!

Du kan ofte klage over smerter i dine skuldre, ben, ryg og andre dele af kroppen, men hvad der skete er nogen idé om, hvor længe smerten varede?

Står du over for et andet usædvanligt og mærkeligt symptom som dette? Er der gjort fremskridt for at fuldende dagen? Tror du ikke, at du tager din tilstand for givet?

Nå, fibromyalgi er en gigtsygdom, hvor din hjerne går amok for at behandle smerte. Overrasket?

Ved fibromyalgi forstærker din hjerne normale smertesignaler og oplever ofte udbredt smerte i hele din krop. alt, hvad vi afviser, er de smertesignaler, der opstår i vores daglige rutine.

Vi er opmærksomme på vores tilstand, når smerten og andre symptomer er ude af kontrol, og du ikke har nogen anden måde at håndtere symptomerne på end medicin og andre behandlinger.

Nogle mulige årsager til fibromyalgi omfatter fysiske traumer eller massiv psykologisk stress. Fibromyalgi er en kompleks lidelse. Og dens præsentation varierer fra person til person.

I en nylig undersøgelse afsløres det dog, at yngre mennesker diagnosticeret med fibromyalgi har en tendens til at have dårlig livskvalitet og mere alvorlige symptomer sammenlignet med ældre mennesker med fibromyalgi.

Forsøg derfor ikke engang at udelukke individuelle unormale symptomer, der opstår i dit liv, da dette kan være en indikation på noget mere alvorligt, end du havde forventet.

Nedenfor er de værste symptomer på fibromyalgi, som du bør passe på og rapportere til medicinsk nødsituation, når du forværrer.

1- Smerter i ilden

Ja! Du kan ikke tåle smerten forbundet med fibromyalgi. Hvis du lider af stik, stifter og nåle, brændende, prikkende eller blandede smerter i forskellige dele af kroppen, skal du overvåge din søvncyklus og energiniveauer, da fibromyalgi udløses af søvnbesvær.

Den interessante kendsgerning om fibromyalgi-smerter er, at smerte opstår uden nogen åbenbar grund. Nogle mennesker kan opleve smerter, der stiger, når vejret skifter, mens en anden gruppe mennesker har rapporteret, at smerten er på sit højeste, når de oplever psykisk stress eller følelser.

Faktisk rapporterede en undersøgelse i Journal of Rheumatology, at personer med fibromyalgi har 11 til 18 point.

Smerter kan mærkes i kraveben, albuer, øvre bryst, øvre ryg, nakke, øvre ryg og øvre og midterste dele af balderne på grund af fibromyalgi.

De fleste rapporterede dog også, at smerten dukkede op igen, hver gang en udløsende stimulation ramte.

2- Føler mig udmattet og ulidelig

Du har haft en hektisk dag på arbejdet, og du har virkelig brug for en halv times lur for at træffe en beslutning. Du føler dig ekstremt svag, kedelig og dyster. Hvorfor sker dette?

Selvom du har taget en lur, men alligevel har intet ændret sig, og du har lavt energiniveau. Årsagen til denne tilstand kan være fibromyalgi!

Da du ved, at smerte er det kardinalsymptom på fibromyalgi, kan du have problemer med at sove om natten på grund af smerter.

Hvis søvnkvaliteten kompromitteres, vil hele hendes biologiske ur blive påvirket, og endelig vil hun bringe sine funktionelle aktiviteter i fare.

3- taktil følsomhed

Dette symptom er den absolutte indikation af, at der er noget galt med dig. Følsomhed over for berøring er ikke almindelig    under alle tilstande, men for personer med fibromyalgi er denne tilstand ikke ny.

Hyperæstesi og hyperalgesi: to typer   pulserende    følsomhed hos mennesker med fibromyalgi    .

Hvis du bliver for følsom over for sensoriske input, er denne tilstand kendt som hyperæstesi, og hvis dine smertefornemmelser øges på grund af sensoriske input, er denne tilstand kendt som hyperalgesi.

I svære tilfælde kan du opleve hyperæstesi og hyperalgesi, men intensiteten kan variere.

Følsomhed 4- Duft

På grund af berøringsfølsomhed kan duftfølsomhed udvikle sig. Fordi fibromyalgi er tegn på energikriser og mere følsom over for berøring, støj og lyd, ville det være et problem for din hjerne at behandle støjsignaler.

Imidlertid kan gabapentin (Neurontin)-baserede antikonvulsive medicin hjælpe med at mindske følsomheden. Tal med din læge og tag derefter medicin!

5- Kraftig svedtendens

Efter træning og anden intens træning er overdreven sveden dog okay, men    hvis du sveder meget, når du udfører dagligdags aktiviteter    , bør du tage det meget alvorligt.

Det må ikke forveksles med feber, da det opstår på grund af autonom dysfunktion. Øget svedtendens hjælper ikke med at opretholde din kropstemperatur.

Hvis din kropstemperatur ikke er under kontrol, kan det være farligere for livet. Skift derfor din livsstil og forbliv kølig og tør for at bevare din termoregulering!

Angst og depression 6-

Men hver tredje i vores samfund lider af angst og depression mindst én gang i deres liv.

Journal of Pain offentliggjorde en undersøgelse i 2015 og fandt ud af, at patienter med fibromyalgi oftere har større risiko for depression og angst, og personer, der kæmper med depression, har en øget risiko for at udvikle fibromyalgi.

Patienter med angst og depression havde forbedret opfattelse af kroniske smerter. Af denne grund kan psykiske sygdomme bidrage til udviklingen af ​​fibromyalgi.

7- Kronisk hovedpine

Når du er under overdreven stress, føles din nakke, overkropsmuskler og skuldre anspændte og anspændte. Som et resultat vil det føre til migræne eller hovedpine.

Hvis det er en vedvarende hovedpine, så gå til kontrol med det samme, da dette også kan være advarselstegn.

8- Mavens fordøjelsessystem

Sammen med de førnævnte symptomer, hvis dit fordøjelsessystem er i vejen, er det på grund af fibromyalgi.

Du kan også opleve mavesmerter. Du kan også opleve kramper, diarré og forstoppelse. Faktisk er mange patienter med irritabel tyktarm (IBS) sjældent diagnosticeret med fibromyalgi.

Hvis fordøjelsesbesvær ikke kommer sig, selv at give afkald på drikkevarer og anden fed mad, kan fibromyalgi være bindeleddet til fordøjelsesproblemer.

Uden tvivl er det værste og første symptom på fibromyalgi smerte, men dets symptomer er ikke begrænset. Jo mere udbredt din smerte er, jo værre vil du opleve symptomerne.

Men hvordan opfanger du symptomerne, og hvornår du   modtager behandlingen, har stor betydning for din udvikling

Del dette

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *