Norway

Hva skjer når fibromyalgi rammer deg? Møt de 8 verste symptomene på fibromyalgi!

Du kan ofte klage over smerter i skuldre, ben, rygg og andre deler av kroppen, men hva som skjedde er noen anelse om hvor lenge smertene varte?

Opplever du et annet uvanlig og merkelig symptom som dette? Er det fremgang for å fullføre dagen? Tror du ikke tilstanden din er garantert?

Vel, fibromyalgi er en revmatisk sykdom der hjernen din går berserk for å behandle smerten. Overrasket?

Ved fibromyalgi forsterker hjernen din normale smertesignaler og opplever ofte utbredt smerte i hele kroppen. alt vi avviser er smertesignalene som oppstår i vår daglige rutine.

Vi tar hensyn til tilstanden vår når smerte og andre symptomer er ute av kontroll og du ikke har noen annen måte å håndtere symptomene dine på bortsett fra medisiner og andre terapier.

Noen mulige årsaker til fibromyalgi inkluderer fysiske traumer eller massivt psykisk stress. Fibromyalgi er en kompleks lidelse. Og presentasjonen varierer fra person til person.

I en fersk studie avsløres det imidlertid at yngre mennesker diagnostisert med fibromyalgi har en tendens til å ha dårligere livskvalitet og mer alvorlige symptomer sammenlignet med eldre mennesker med fibromyalgi.

Så ikke engang prøv å utelukke individuelle unormale symptomer som oppstår i livet ditt, da dette kan være en indikasjon på noe mer alvorlig enn du forventet.

Nedenfor er de verste fibromyalgisymptomene som du bør passe på og rapportere til legevakten når det forverres.

1- Smerte i brann

Ja! Du tåler ikke smerten forbundet med fibromyalgi. Hvis du lider av knivstikking, pinner og nåler, brennende, prikking eller blandet smerte i forskjellige deler av kroppen din, overvåk søvnsyklusen og energinivået ettersom fibromyalgi utløses av søvnproblemer.

Det interessante med fibromyalgismerter er at smerten oppstår uten noen åpenbar grunn. Noen mennesker kan oppleve smerte som øker når været endrer seg, mens en annen gruppe mennesker rapporterte at smerten er på høyden når de opplever psykisk stress eller følelser.

Faktisk, i Journal of Rheumatology, rapporterte en studie at personer med fibromyalgi har 11 til 18 poeng.

Smerter kan kjennes i kragebeina, albuer, øvre bryst, øvre del av ryggen, nakke, øvre del av ryggen og øvre og midtre deler av baken på grunn av fibromyalgi.

Imidlertid rapporterte de fleste også at smerten dukket opp igjen hver gang en utløsende stimulus ble truffet.

2- Føler meg utmattet og uutholdelig

Du har hatt en travel dag på jobben, og du trenger virkelig en halvtimes lur for å ta en avgjørelse. Du føler deg ekstremt svak, kjedelig og dyster. Hvorfor skjer det?

Selv om du tok deg en lur, men fortsatt ingenting har endret seg og du har lavt energinivå. Årsaken til denne tilstanden kan være fibromyalgi!

Som du vet at smerte er hovedsymptomet på fibromyalgi, kan du ha problemer med å sove om natten på grunn av smertene.

Hvis søvnkvaliteten blir kompromittert, vil hele den biologiske klokken din bli påvirket, og til syvende og sist vil det sette dine funksjonelle aktiviteter i fare.

3- taktil følsomhet

Dette symptomet er den absolutte indikasjonen på at noe er galt med deg. Berøringsfølsomhet er ikke vanlig     under alle tilstander, men for personer med fibromyalgi er ikke denne tilstanden ny.

Hyperestesi og hyperalgesi: to typer     pulserende følsomhet  hos personer med fibromyalgi     .

Hvis du blir veldig følsom for sensoriske input, er denne tilstanden kjent som hyperestesi, og hvis smertefølelsene øker på grunn av sensoriske input, er denne tilstanden kjent som hyperalgesi.

I alvorlige tilfeller kan du oppleve hyperestesi og hyperalgesi, men intensiteten kan variere.

Sensitivitet 4- Aroma

På grunn av følsomhet for berøring kan det utvikles følsomhet for lukt. Ettersom fibromyalgi er en indikasjon på energikriser og mer følsom for berøring, støy og lyd, vil det være et problem for hjernen å behandle støysignaler.

Imidlertid kan gabapentin (Neurontin)-baserte antianfallsmedisiner bidra til å redusere følsomheten. Snakk med legen din og ta deretter medisin!

5- Søster rikelig

Etter trening og andre intense treningsøkter er imidlertid overdreven svetting normalt, men     hvis du svetter mye mens du utfører dagliglivets aktiviteter     , bør du ta det veldig seriøst.

Det bør ikke forveksles med feber, da det oppstår på grunn av autonom dysfunksjon. Økt svetting vil ikke bidra til å opprettholde kroppstemperaturen.

Hvis kroppstemperaturen ikke er under kontroll, kan det være farligere for livet. Så endre livsstilen din og hold deg kjølig og tørr for å opprettholde termoreguleringen din!

Angst og depresjon 6-

Men én av tre i samfunnet vårt lider av angst og depresjon minst én gang i livet.

Journal of Pain publiserte en studie i 2015 og fant at fibromyalgipasienter har økt risiko for depresjon og angst oftere, og personer som sliter med depresjon har økt risiko for å utvikle fibromyalgi.

Pasienter med angst og depresjon viste bedring i oppfatningen av kronisk smerte. Av denne grunn kan psykiske lidelser bidra til utvikling av fibromyalgi.

7- Kronisk hodepine

Når du er under overdreven stress, blir nakke, overkroppsmuskler og skuldre stramme og anspente. Som et resultat vil det føre til migrene eller hodepine.

Hvis det er en vedvarende hodepine, ta en sjekk med en gang, da dette også kan være et varseltegn.

8- Fordøyelsessystemet i magen

Sammen med de nevnte symptomene, hvis fordøyelsessystemet ditt kommer i veien, er det på grunn av fibromyalgi.

Du kan også oppleve magesmerter. Du kan også finne kramper, diaré og forstoppelse. Faktisk er mange pasienter med irritabel tarm-syndrom (IBS) sjelden diagnostisert med fibromyalgi.

Hvis fordøyelsesbesværet ditt ikke kommer seg, selv om du har gitt opp drikke og annen fet mat, kan fibromyalgi være koblingen til fordøyelsesproblemer.

Utvilsomt er det verste og første symptomet på fibromyalgi smerte, men symptomene er ikke begrenset. Jo mer generalisert smerte, jo verre er symptomene du vil oppleve.

Hvordan du fanger symptomer og når du    mottar behandling har imidlertid stor betydning for fremgangen din.

dele denne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *