Norway

Hva skjer når fibromyalgi rammer deg? Kjenn de 8 verste symptomene på fibromyalgi!

Du kan ofte klage over smerter i skuldre, ben, rygg og andre deler av kroppen, men hva som skjedde er noen anelse om hvor lenge smertene varte?

Står du overfor et annet uvanlig og rart symptom som dette? Er det fremgang for å fullføre dagen? Tror du ikke du tar tilstanden din for gitt?

Vel, fibromyalgi er en revmatisk sykdom der hjernen din blir gal for å behandle smerte. Overrasket?

Ved fibromyalgi forsterker hjernen din normale smertesignaler og opplever ofte utbredt smerte i hele kroppen. alt vi avviser er smertesignalene som oppstår i vår daglige rutine.

Vi tar hensyn til tilstanden vår når smertene og andre symptomer er ute av kontroll og du ikke har noen annen måte å håndtere symptomene på bortsett fra medisiner og annen behandling.

Noen mulige årsaker til fibromyalgi inkluderer fysiske traumer eller massivt psykisk stress. Fibromyalgi er en kompleks lidelse. Og presentasjonen varierer fra person til person.

I en fersk studie avsløres det imidlertid at yngre mennesker diagnostisert med fibromyalgi har en tendens til å ha dårlig livskvalitet og mer alvorlige symptomer sammenlignet med eldre mennesker med fibromyalgi.

Prøv derfor ikke engang å utelukke individuelle unormale symptomer som oppstår i livet ditt, da dette kan være en indikasjon på noe mer alvorlig enn du forventet.

Nedenfor er de verste symptomene på fibromyalgi som du bør se opp for og rapportere til medisinsk nødsituasjon når du forverrer deg.

1- Smerter i brannen

Ja! Du tåler ikke smerten forbundet med fibromyalgi. Hvis du lider av knivstikking, pinner og nåler, brennende, prikking eller blandet smerte i forskjellige deler av kroppen, overvåk søvnsyklusen og energinivået, siden fibromyalgi utløses av søvnproblemer.

Det interessante med fibromyalgismerter er at smerte oppstår uten noen åpenbar grunn. Noen mennesker kan oppleve smerte som øker når været endrer seg, mens en annen gruppe mennesker har rapportert at smerten er på topp når de opplever psykisk stress eller følelser.

Faktisk, i Journal of Rheumatology, rapporterte en studie at personer med fibromyalgi har 11 til 18 poeng.

Smerter kan kjennes i kragebeina, albuer, øvre bryst, øvre del av ryggen, nakke, øvre del av ryggen og øvre og midtre deler av baken på grunn av fibromyalgi.

Imidlertid rapporterte de fleste også at smerten dukket opp igjen hver gang en utløsende stimulering traff.

2- Føler meg utmattet og uutholdelig

Du har hatt en hektisk dag på jobben, og du trenger virkelig en halvtimes lur for å ta en avgjørelse. Du føler deg ekstremt svak, kjedelig og dyster. Hvorfor skjer dette?

Selv om du tok deg en lur, men likevel har ingenting endret seg og du har lavt energinivå. Årsaken til denne tilstanden kan være fibromyalgi!

Som du vet at smerte er hovedsymptomet på fibromyalgi, kan du ha problemer med å sove om natten på grunn av smerte.

Hvis søvnkvaliteten blir kompromittert, vil hele hennes biologiske klokke bli påvirket, og til slutt vil hun sette funksjonsaktivitetene hennes i fare.

3- taktil følsomhet

Dette symptomet er den absolutte indikasjonen på at noe er galt med deg. Følsomhet for berøring er ikke vanlig    under alle forhold, men for personer med fibromyalgi er denne tilstanden ikke ny.

Hyperestesi og hyperalgesi: to typer   pulserende    følsomhet hos personer med fibromyalgi    .

Hvis du blir for følsom for sensoriske input, er denne tilstanden kjent som hyperestesi, og hvis smertefølelsene øker på grunn av sensoriske input, er denne tilstanden kjent som hyperalgesi.

I alvorlige tilfeller kan du oppleve hyperestesi og hyperalgesi, men intensiteten kan variere.

Sensitivitet 4- Duft

På grunn av berøringsfølsomhet kan duftfølsomhet utvikles. Fordi fibromyalgi er en indikasjon på energikriser og mer følsom for berøring, støy og lyd, ville det være et problem for hjernen din å behandle støysignaler.

Imidlertid kan gabapentin (Neurontin)-baserte antikonvulsive medisiner bidra til å redusere følsomheten. Snakk med legen din og ta deretter medisin!

5- Mye svette

Etter trening og andre intense treningsøkter er imidlertid overdreven svetting greit, men    hvis du svetter mye når du utfører dagliglivets aktiviteter    , bør du ta det veldig seriøst.

Det bør ikke forveksles med feber, da det oppstår på grunn av autonom dysfunksjon. Økt svetting vil ikke bidra til å opprettholde kroppstemperaturen.

Hvis kroppstemperaturen ikke er under kontroll, kan det være farligere for livet. Endre derfor livsstilen din og hold deg kjølig og tørr for å opprettholde termoreguleringen din!

Angst og depresjon 6-

Men én av tre i samfunnet vårt lider av angst og depresjon minst én gang i livet.

Journal of Pain publiserte en studie i 2015 og fant at pasienter med fibromyalgi har høyere risiko for depresjon og angst oftere, og personer som sliter med depresjon har økt risiko for å utvikle fibromyalgi.

Pasienter med angst og depresjon hadde forbedret oppfatning av kronisk smerte. Av denne grunn kan psykiske lidelser bidra til utvikling av fibromyalgi.

7- Kronisk hodepine

Når du er under overdreven stress, føles nakke, overkroppsmuskler og skuldre anspente og anspente. Som et resultat vil det føre til migrene eller hodepine.

Hvis det er en vedvarende hodepine, gå til en sjekk med en gang, da dette også kan være advarselsskiltet.

8- Fordøyelsessystemet i magen

Sammen med de nevnte symptomene, hvis fordøyelsessystemet ditt er i veien, er det på grunn av fibromyalgi.

Du kan også oppleve magesmerter. Du kan også finne kramper, diaré og forstoppelse. Faktisk er mange pasienter med irritabel tarm-syndrom (IBS) sjelden diagnostisert med fibromyalgi.

Hvis fordøyelsesbesværet ikke kommer seg, til og med å gi opp drinker og annen fet mat, kan fibromyalgi være koblingen for fordøyelsesproblemer.

Utvilsomt er det verste og første symptomet på fibromyalgi smerte, men symptomene er ikke begrenset. Jo mer utbredt smerten din er, jo verre er symptomene du vil oppleve.

Men hvordan finner du opp symptomene og når du   mottar behandlingen har stor betydning for fremgangen din

Dele denne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *