Danish

Hjerteskærende brev fra en kvinde i Bristol, der lider af invaliderende fibromyalgi

Efter at have kollapset på arbejdet i slutningen af ​​2015 afslørede flere tests, at han havde tilstanden, hvilket vendte op og ned på hans liv.

Tilstanden kan lamme, den kan få folk til at blive isoleret. Nogle ofre mister helt deres sociale liv.

Her skriver Peyton et hjerteskærende brev til sine nærmeste.

Et brev til mine kære (hvad jeg ville ønske du vidste)
Kære familie, kære venner,

Først og fremmest skal du vide, hvor meget jeg elsker dig. Jeg er så taknemmelig for, at du har holdt ud med mig og holdt ud med mig og alt det vanvid, der har omgivet mig, siden jeg blev fattig.

Jeg kunne ikke have klaret det udmattende stadium af diagnosen og al vantroen hos dem, der ikke troede, jeg var syg, uden din støtte.

Selvom jeg beviste, at de tog fejl, aner du ikke, hvor meget jeg ville ønske, de havde ret: at der ikke var noget galt, og det hele var en fantasi.

Jeg ville ønske, jeg kunne sætte ord på, hvor oprigtigt knust jeg er.

Medmindre du har været i mine sko, kan du ikke forstå, hvor smertefuldt det er at se så mange muligheder taget fra dig, så mange drømme forsvundet, før du overhovedet får en chance for at gribe dem.

Det er en smerte, der er både psykisk og fysisk: en smerte i mit hoved og i mit hjerte.

Livet kaster disse ting efter os af en grund, og vi er nødt til at finde en måde at overleve på, men det gør det ikke til en nem ting at gøre.

Vi tilpasser os den situation, vi befinder os i, for det skal vi. Det er den eneste mulighed, vi har for at komme videre.

Jeg er ikke bare knust, jeg er vred. Hvem ville ikke være det?

Vi undrer os over, hvorfor os, hvorfor mig, men der er ingen svar på de spørgsmål.

Tænk på dem for længe, ​​og du bliver skør. Det starter ikke som en lys, brændende type vrede, men det brænder.

Nok til ikke at mærke det i starten. Men tilføj så et lag. Og andre. Og andre. Indtil alt er bundet i had.

Denne sygdom er som en tyv, men den er en smart tyv. Denne tyv ved bedre end at bryde ind og stjæle alt i ét hug.

Det ville være for nemt, for mærkbart og overstået for tidligt.

I stedet er netop denne tyv forsigtig. Den lurer i skyggerne og tager tingene en ad gangen, så du ikke engang lægger mærke til det i starten.

Du børster det af med et skuldertræk, når du bemærker, at rysten starter tilfældigt. Du ignorerer det knas af smerte, der altid er det samme sted og ikke ser ud til at ændre sig.

Du griner af hukommelsestabet og skjuler, at du er ude for ulykker – jokes om at holde benene over kors, når du hoster i fremtiden. Du bliver ved.

Og fordi du bliver ved, presser du alle de dæmoner, der får dig, folk tror, ​​du er okay. Du bekræfter denne tro ved at fortælle dem igen, ja, du har det godt.

Når de giver udtryk for deres bekymringer, fortæller du dem overbevisende, at det bare er en forkølelse, et strejf af influenza, på det tidspunkt af måneden. Det er derfor du lyver. For i livet bliver vi kun lært, hvordan man bliver ved med at bevæge sig fremad.

Og når du finder dig selv i at tro på løgnen, så og først da vil tyven slå til.

Hun samler hele sin samling sammen med nogle nye ting, hun har fundet liggende rundt om sin krop, og går. Han vil sørge for at afbryde nogle ledninger og smelte nogle stik i hans sind, før han går.

Og det er, når virkeligheden rammer dig. Pludselig er du ikke længere den person, du plejede at være, og den, du er nu, er en fremmed for dig.

At stå ansigt til ansigt med en bedrager i din hjerne, efter 23 år med ensomhed, kontrol…det er skræmmende.

Det er indgroet i dig at bekæmpe denne bedrager. Vi kan ikke lide at lade fremmede tage kontrollen. Men de er meget stærkere end os.

Vi forsøger at bekæmpe bedrageren, medicinere ham til underkastelse, for at overbevise ham om ikke at sætte sig i hans sted. Vi forsøger at tænke positivt, motion og kost og ændre dele af os selv i håb om at drive bedrageren ud af vores sind… men vittigheden er på os.

Disse ændringer er blot hans subtile måde at få et endnu fastere greb om os på. Vi spiller dig i hænderne.

Så hvad er der tilbage for os at gøre, bortset fra at justere, acceptere de regler, som denne bedrager, denne tyv, har gjort nødvendige, og tilpasse sig disse forhold.

Vi ændrer hele vores liv, vi ændrer alle vores vaner, og vi siger farvel til de drømme, vi har haft siden barndommen. Vi accepterer, at det ikke var meningen.

Så det eneste, der er tilbage, er at bede jer, mine kære, mine venner… om også at acceptere dette. Accepter, at det, vi gør, ikke er ude af valg, men snarere fordi vi ikke havde andet valg end at træffe.

Accepter, at vi ikke er svage, men bruger simpelthen al vores styrke.

Accepter, at vi ikke er dovne, men trætte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *