Dutch

Het verband tussen beenpijn en fibromyalgie

Het verband tussen beenpijn en fibromyalgie
Het bepalende kenmerk van fibromyalgie is wijdverspreide pijn, waaronder pijn in de benen . Beenpijn en fibromyalgie kunnen van persoon tot persoon verschillen, maar kunnen zich voordoen als een scherpe pijn, een doffe pijn, een diepe pijn of een meer pijnlijk gevoel. Als u aan dit soort pijn lijdt, is er hoop. Dit is wat u moet weten over de behandeling en het beheer ervan.

Hoe voelt pijn in de benen bij fibromyalgie?
Als u lijdt aan beenpijn door fibromyalgie, kunt u een kloppend, schietend, pijnlijk of branderig gevoel in uw benen ervaren. Vaak voel je de pijn in de gevoelige punten van je fibro, vooral in elke knie en in de heup net achter je heup. Pijn kan vanaf deze punten uitstralen en kan ook gepaard gaan met gevoelloosheid, stijfheid of tintelingen.

Deze pijn is ook vaak gerelateerd aan het rustelozebenensyndroom. Als u last heeft van beenpijn als gevolg van fibromyalgie, zijn er behandelingen die u kunnen helpen verlichting te vinden. Dat bespreken we verderop in dit bericht.

Wat veroorzaakt beenpijn bij fibromyalgie?
Fibromyalgie pijn in het been kan zich ontwikkelen in de pezen, spieren of ligamenten die de gewrichten omringen. Hoewel pijn zich in deze gebieden manifesteert, worden de gewaarwordingen versterkt door problemen in de verwerking van pijn door het zenuwstelsel , volgens de American Fibromyalgia Syndrome Association.

Andere symptomen die aan fibromyalgie gerelateerde beenpijn veroorzaken, zijn het rustelozebenensyndroom en gevoelloosheid of tintelingen in de ledematen. Fibromyalgie treft tussen 2% en 4% van de Amerikaanse volwassenen, voornamelijk vrouwen.

Fibromyalgie wordt niet goed begrepen en er is geen remedie voor, hoewel de symptomen kunnen worden beheerst door middel van een verscheidenheid aan traditionele en alternatieve therapieën, samen met veranderingen in levensstijl. U kunt meer leren over fibromyalgie in de volgende video.

Rustelozebenensyndroom en fibromyalgie
Een studie gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine ontdekte dat mensen met fibromyalgie meer kans hebben om het rustelozebenensyndroom te ontwikkelen , een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door hartkloppingen of andere moeilijk te beheersen sensaties die een oncontroleerbare drang creëren om je benen te bewegen. De gewaarwordingen zijn meestal ‘s nachts erger en verdwijnen’ s ochtends. Ze kunnen in één of beide benen voorkomen.

Door hun benen te bewegen, kunnen mensen met het rustelozebenensyndroom verlichting vinden van hun beenpijn door fibromyalgie en andere onaangename gewaarwordingen. Liggen heeft echter ook de neiging om sensaties in de benen te verergeren, waardoor het moeilijk wordt om te slapen , volgens het National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS).

De onderzoekers ontdekten dat 33% van de deelnemers aan de studie met fibromyalgie ook het rustelozebenensyndroom had, terwijl slechts 3% van degenen zonder fibromyalgie het syndroom had.

Verstoorde slaap markeert een ander veel voorkomend symptoom van fibromyalgie, en de onderzoekers zeiden dat veel mensen met fibromyalgie de verstoring kunnen toeschrijven aan het rustelozebenensyndroom.

De meeste behandelingen voor het rustelozebenensyndroom zijn volgens NINDS gericht op het verlichten van symptomen. Veranderingen in levensstijl die fibromyalgie-gerelateerd rustelozebenensyndroom kunnen verlichten, kunnen zijn:

Beperk de consumptie van cafeïne, tabak en alcohol
Neem supplementen zoals ijzer, magnesium en foliumzuur.
Oefening
Een regelmatig slaappatroon aannemen.
verwarmingskussens
Fibromyalgie en Restless Legs Syndroom | PijnDoctor. com
neuropathische fibromyalgie beenpijn
Neuropathie veroorzaakt tintelingen of pijn in de ledematen, inclusief de voeten. Volgens een studie gepresenteerd tijdens een bijeenkomst van de American Neurological Association, kunnen sommige fibromyalgiepatiënten een verwante aandoening hebben die bekend staat als dunnevezelpolyneuropathie ( SFPN ).

De onderzoekers ontdekten dat 46% van de fibromyalgiepatiënten SFPN had, een soort perifere neuropathie die soms behandelbaar is. Anne Louise Oaklander, universitair hoofddocent neurologie aan de Harvard Medical School en auteur van de studie, merkt op :

“Dit biedt enkele van de eerste objectieve bewijzen van een mechanisme achter sommige gevallen van fibromyalgie, en het identificeren van een onderliggende oorzaak is de eerste stap naar het vinden van betere behandelingen.”
SFPN veroorzaakt wijdverbreide pijn, vergelijkbaar met fibromyalgie, maar heeft tests die een definitieve diagnose kunnen bieden, wat niet het geval is bij fibromyalgie.

Fibromyalgie gevoelige punten op de benen.
Mensen met fibromyalgie ontwikkelen vaak gevoelige pijnpunten, ook wel triggerpoints genoemd , die zich in de benen bevinden. Elke persoon heeft volgens WebMD negen paar punten op het lichaam die pijn kunnen veroorzaken wanneer erop wordt gedrukt. Op het been kunnen gevoelige punten ontstaan ​​aan de binnenkant van elke knie en op de heup, net achter het heupbeen.

Een duidelijke diagnose van fibromyalgie treedt op wanneer een persoon pijn ervaart in minimaal 11 triggerpoints, hoewel dat aantal in de praktijk soms minder is, volgens WebMD. Fibromyalgie-gerelateerde beenpijn kan optreden wanneer triggerpoints pijn in het gebied veroorzaken.

Behandeling van beenpijn en fibromyalgie.
Behandeling van beenpijn door fibromyalgie vereist doorgaans een alomvattende aanpak, met een combinatie van medicijnen en veranderingen in levensstijl die zijn ontworpen om pijn te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren.

Fibromyalgie beenpijnbehandelingen kunnen zijn:

Het bevorderen van een meer rustgevende slaap
Uitwerken
Een fibro-gezond dieet volgen
Onderga fysiotherapie
Interventionele therapieën proberen
medicatie nemen
Veranderingen in levensstijl
Veranderingen in levensstijl zijn een van de beste manieren waarop mensen met beenpijn en fibromyalgie hun pijn kunnen beheersen. Beheersproblemen, zoals het rustelozebenensyndroom, zijn van cruciaal belang voor een goede nachtrust.

Manieren om een ​​goede nachtrust te bevorderen zijn:

Zorg voor een regelmatig slaapritme
Train vroeg op de dag.
Het bed alleen houden om te slapen.
Een ontspannende route creëren voor het slapen gaan
Surfen op internet of een boek lezen in bed kan je hersenen wakker houden en het moeilijk maken om te slapen. Door een bad te nemen of naar ontspannende muziek te luisteren, verdwijnt de dag naar de achtergrond en ontspant de geest.

Volgens NIAMS is ervoor zorgen dat u voldoende beweegt een andere belangrijke levensstijlfactor, mogelijk de belangrijkste bij het beheersen van beenpijn en fibromyalgie. Vechten tegen pijn en vermoeidheid om je hart sneller te laten kloppen, wandelen of fietsen kan je helpen goed te slapen en pijn te verlichten.

Het verband tussen botproblemen en fibromyalgie, en symptomen | PijnDoctor. com
fibromyalgie dieet
Omdat fibromyalgie een ontstekingscomponent heeft, kan het eten van een dieet dat rijk is aan fruit, groenten en volle granen de symptomen helpen verminderen. Veel mensen met fibromyalgie hebben voedselgevoeligheden , of het nu gaat om gluten, zuivel, eieren of conserveermiddelen, volgens WebMD. Het bijhouden van een voedingsdagboek om voedsel te identificeren dat pijn in de benen veroorzaakt, kan helpen bij het beheersen van de symptomen.

Om het koken met gezond voedsel gemakkelijker te maken, koopt u fruit en groenten die al zijn gesneden of gewassen. Het kopen van kant-en-klaar voedsel in een natuur- of reformwinkel kan ook een alternatief zijn voor koken. Zorg ervoor dat u ingrediëntenlijsten leest, want soms bevat bereid voedsel ingrediënten die pijn kunnen veroorzaken, zelfs als ze als gezond worden beschouwd.

Koken met kruiden, zoals krachtige ontstekingsremmende en antioxiderende gember en kurkuma, kan ook helpen bij het verminderen van aan fibromyalgie gerelateerde beenpijn.

fibromyalgie pijnstillers in de benen
Aanbevolen medicijnen voor fibromyalgie zijn pijnstillers zoals Tylenol of niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID’s) zoals Advil. NSAID’s werken door fibromyalgie-gerelateerde ontstekingen te verminderen en pijntjes en kwalen te verlichten. Langdurig gebruik van pijnstillers kan echter lichamelijke bijwerkingen veroorzaken, zoals vochtophoping, hoge bloeddruk en maag-, nier- of hartproblemen.

Narcotica worden soms voorgeschreven, maar er is geen bewijs dat de medicijnen fibromyalgie-gerelateerde beenpijn verlichten , volgens het National Institute of Arthritis and Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS). Bovendien brengen verdovende middelen aanzienlijke risico’s van verslaving en misbruik met zich mee.

Andere opties kunnen spierverslappers zijn als u spierspasmen ervaart.

interventionele behandelingen
Als u ernstige pijn ervaart en huisbehandelingen niet hebben gewerkt, neem dan contact op met uw arts. Ze zullen waarschijnlijk beginnen met het voorschrijven van fysiotherapie. Dit kan helpen om onevenwichtigheden in uw spieren te corrigeren en ze te strekken.

Voor sommigen kan fysiotherapie te pijnlijk zijn. In deze situaties kan de combinatie van fysiotherapie met injecties met epidurale steroïden u helpen de therapie te krijgen die u nodig heeft om het onderliggende probleem te verhelpen, terwijl u uw pijn tijdens de sessies onder controle houdt.

Andere opties zijn:

TENS unit-therapie
radiofrequente ablatie
biofeedback therapie
stimulatie van het ruggenmerg
Als u lijdt aan beenpijn door fibromyalgie, zijn er behandelingen die kunnen helpen. Werk altijd samen met een arts die bereid is om alle mogelijke behandelingsopties te bekijken om de beste keuze voor u en uw levensstijl te vinden. Je kunt nog meer suggesties vinden in onze post, ” 25 behandelingsopties voor fibromyalgie om je pijn te verslaan” of ” 31 tips om van beenpijn af te komen “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *