Danish

Fysiske ændringer i kroppen fra fibromyalgi

Selvom syndromet ofte misforstås og forbliver stort set mystisk, begynder forskningen at afdække observerbare fysiologiske årsager til det.

Der er utvivlsomt lang vej endnu. Syndromet har dog en lang historie med misforståelser og afskedigelser. Derfor er selv starten på projektet med at finde flere fysiske forbindelser et godt skridt fremad.

Fibromyalgi er ofte misforstået, men der er ikke meget forvirring om, hvordan det sker. Syndromet er karakteriseret ved udbredt smerte, som normalt rammer muskler eller led.

Det kan dog påvirke ethvert område af kroppen, inklusive væv. Det giver ryg- og muskelsmerter, en følelse af generel træthed og specifikke områder med ømhed.

På trods af at patienten har flere ømme punkter ved palpation, kaldet “bløde pletter”, vil patienten gennemgå en normal neurologisk undersøgelse, som ikke vil give nogen idé om, hvad der foregår. Bløde pletter er specifikke punkter i kroppen, og når der lægges pres på disse punkter, forårsager det smerte.

Syndromet rammer oftest midaldrende kvinder, som ellers er raske. Det kan dog påvirke kvinder i forskellige aldre, såvel som mænd og drenge.

Ud over smerter oplever personer med fibromyalgi ofte andre symptomer, såsom søvntræthed, andre søvnforstyrrelser og besvær med hukommelse og koncentration. Det kan også forårsage tarmforstyrrelser.

For det første kan syndromet være ansvarligt for både søvnforstyrrelser og træthed. Sidstnævnte henviser til, at søvn ofte ikke er afslappende eller forfriskende på grund af fibromyalgi. Som følge heraf forveksles syndromet ofte med kronisk træthedssyndrom.

Syndromet kan også være ansvarlig for noget, der kaldes “hjernetåge”. Dette er den manglende evne til at koncentrere sig eller tænke klart, der ofte ledsager syndromet.

Det er uklart, om dette er direkte relateret til fibromyalgi, eller om det er forårsaget af den kroniske smerte og træthed, som tilstanden medfører.

Fibromyalgi kan også være ansvarlig for fordøjelsesforstyrrelser. Det er ikke ualmindeligt, at syndromet forårsager tarm irritation.

Ud over smerter kan syndromet også forårsage en brændende eller kløende fornemmelse. Det er en sjælden bivirkning, men det sker fra tid til anden.

Endelig er det ikke ualmindeligt, at personer med fibromyalgi også lider af andre psykiske lidelser.

Dette kan være et problem, da fibromyalgi længe er blevet afvist som “alt i hovedet” af læger og andre læger.

Dette er dog ikke for at kategorisere dette syndrom i den psykosomatiske kategori, kun for at erkende, at andre ting kan ske sammen med fibromyalgi. Men ligesom søvnforstyrrelser er det uklart, om dette er direkte relateret til syndromet.

Det er slet ikke overraskende, at patienter, der lider af kroniske smerter og andre former for frustration, som fibromyalgi kan skabe, også kan lide af depression.

Det er ikke en direkte konsekvens af fibromyalgi, men årsagen til de symptomer, som syndromet medfører. Dette gør ikke fibromyalgi-resultatet mindre, det betyder bare, at det ikke vil blive behandlet som et direkte resultat.

Patofysiologi af fibromyalgi syndrom


Patofysiologi Patofysiologi eller patofysiologi er kombinationen af ​​patologi og fysiologi.

Patologi er den medicinske disciplin, der beskriver de tilstande, der generelt observeres under en sygdomstilstand, mens fysiologi er den biologiske disciplin, der beskriver de processer eller mekanismer, der virker i en patient.

Patologi beskriver den unormale eller uønskede tilstand, og patofysiologien forsøger at forklare de fysiologiske processer eller mekanismer, hvorved denne tilstand udvikler sig og skrider frem.

I sidste ende kan patofysiologi simpelthen beskrives som de observerbare ændringer, der opstår fysiologisk på grund af en medicinsk tilstand.

Patofysiologi er ikke årsagen, men den virkning, en tilstand har på kroppen.

Dette skal forstås som adskilt fra ætiologi, som er det udtryk, der bruges om årsager.

Patofysiologien beskriver ikke årsagerne til noget, hvilket med hensyn til fibromyalgi er godt, da årsagerne til syndromet er ukendte.

Patofysiologi af fibromyalgi 
Så hvilke ændringer i patientens krop er forårsaget af fibromyalgi? Dette vil naturligvis være svært, da næsten alt dette syndrom er involveret i usikkerhed.

Nogle aspekter af sygdommen er dog observerbare og kan derfor betragtes som en del af syndromets patofysiologi.

Det mest tydelige og observerbare symptom er smerte. Dette forstås som et problem med overfølsomhed over for stimuli generelt, som så viser sig som smerte.

Denne overfølsomhed kan være resultatet af neurobiologiske ændringer eller “hypervigilance”

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *