Danish

Forbindelsen mellem bensmerter og fibromyalgi

Forbindelsen mellem bensmerter og fibromyalgi

Det  definerende kendetegn ved  fibromyalgi   er udbredt smerte, herunder   smerter i benene  . Bensmerter og fibromyalgi kan variere fra person til person, men kan vise sig som en skarp smerte, en kedelig smerte, en dyb smerte eller mere af en smertende fornemmelse. Hvis du lider af denne type smerte, er der håb. Dette er, hvad du bør vide om dets behandling og håndtering.

Hvordan føles fibromyalgi bensmerter? 

Hvis du lider af fibromyalgi i benene, kan du opleve dunkende, skydende, ømme eller brændende fornemmelser i dine ben. Ofte vil du mærke smerten i de ømme punkter i din fibro, især inde i hvert knæ og i hoften lige bag hoften. Smerter kan udstråle fra disse punkter og kan også være ledsaget af følelsesløshed, stivhed eller prikken.

Denne smerte er også ofte relateret til restless legs syndrom. Hvis du lider af smerter i benene på grund af fibromyalgi, er der behandlinger, der kan hjælpe dig med at finde lindring. Det vil vi diskutere senere i dette indlæg.

Hvad forårsager bensmerter ved fibromyalgi? 

Fibromyalgi bensmerter kan udvikle sig i sener, muskler eller ledbånd, der omgiver leddene. Selvom smerte manifesterer sig i disse områder, forstærkes fornemmelserne af problemer i nervesystemets behandling af smerte    , ifølge American Fibromyalgia Syndrome Association.

Andre symptomer, der forårsager fibromyalgi-relaterede bensmerter omfatter   rastløse ben-syndrom   og følelsesløshed eller prikken i ekstremiteterne. Fibromyalgi rammer mellem 2% og 4% af amerikanske voksne, for det meste kvinder.

Fibromyalgi er ikke godt forstået, og der er ingen kur, selvom dens symptomer kan håndteres gennem en række traditionelle og alternative behandlinger, sammen med livsstilsændringer. Du kan lære mere om fibromyalgi i den følgende video.https://www.youtube.com/embed/vwzXsE0ACXI?enablejsapi=1&wmode=opaque

Restless legs syndrom og fibromyalgi

En undersøgelse offentliggjort i   Journal of Clinical Sleep Medicine   viste, at mennesker med fibromyalgi er mere tilbøjelige til at udvikle   restless legs syndrom  , en neurologisk lidelse karakteriseret ved hjertebanken eller andre vanskelige at håndtere fornemmelser, der skaber en ukontrollerbar trang til at bevæge dine ben. Fornemmelserne er normalt værre om natten og forsvinder om morgenen. De kan forekomme i et eller begge ben.

Ved at bevæge deres ben kan personer med rastløse ben-syndrom finde lindring af deres fibromyalgi-bensmerter og andre ubehagelige fornemmelser. Men liggende har også en tendens til at forværre fornemmelser i benene, hvilket gør det   svært at sove  , ifølge National Institute of Neurological Disorders and Stroke (NINDS).

Forskerne fandt ud af, at 33 % af studiedeltagerne med fibromyalgi også havde rastløse ben-syndrom, mens kun 3 % af dem uden fibromyalgi havde syndromet.

Forstyrret søvn markerer et andet almindeligt symptom på fibromyalgi, og forskerne sagde, at mange mennesker med fibromyalgi kan tilskrive forstyrrelsen rastløse ben-syndrom.

De fleste behandlinger for restless legs syndrom er rettet mod at lindre symptomer, ifølge NINDS. Livsstilsændringer, der kan lindre fibromyalgi-relateret restless leg syndrome, kan omfatte:

 • Begræns forbruget af koffein, tobak og alkohol
 • Tag kosttilskud såsom jern, magnesium og folat.
 • Dyrke motion
 • Indførelse af et regelmæssigt søvnmønster.
 • varmepuder
Fibromyalgi og Restless Legs Syndrome | PainDoctor.com

neuropatisk fibromyalgi smerter i benene

Neuropati forårsager prikken eller smerter i ekstremiteterne, herunder fødderne. Ifølge en undersøgelse præsenteret på et møde i American Neurological Association, kan nogle fibromyalgipatienter have en beslægtet lidelse kendt som   small fiber polyneuropathy  (SFPN).

Forskerne fandt ud af, at 46% af fibromyalgipatienter havde SFPN, som er en type   perifer neuropati   , der nogle gange kan behandles. Anne Louise Oaklander, lektor i neurologi ved Harvard Medical School og forfatter til undersøgelsen,   bemærker  :

“Dette giver nogle af de første objektive beviser for en mekanisme bag nogle tilfælde af fibromyalgi, og at identificere en underliggende årsag er det første skridt mod at finde bedre behandlinger.”

SFPN forårsager udbredt smerte, svarende til fibromyalgi, men har tests, der kan tilbyde en endelig diagnose, hvilket ikke er tilfældet med fibromyalgi.

Fibromyalgi ømme punkter på benene.

Mennesker med fibromyalgi udvikler ofte ømme smertepunkter, også kendt som   triggerpunkter  , som er placeret i benene. Hver person har ni par punkter på kroppen, der kan forårsage smerte, når de trykkes, ifølge WebMD. På benet kan der udvikles ømme punkter på indersiden af ​​hvert knæ og på hoften lige bag hoftebenet.

En klar diagnose af fibromyalgi opstår, når en person oplever smerte i mindst 11 triggerpunkter, selvom det i praksis nogle gange er mindre, ifølge WebMD. Fibromyalgi-relaterede bensmerter kan opstå, når triggerpunkter forårsager smerter i området.

Behandling af bensmerter og fibromyalgi.

Behandling af fibromyalgi bensmerter kræver typisk en omfattende tilgang, med en kombination af medicin og livsstilsændringer designet til at reducere smerter og forbedre livskvaliteten.

Fibromyalgi behandlinger af bensmerter kan omfatte:

 • Fremme en mere afslappende søvn
 • Træner
 • Spise en   fibro-sund kost 
 • Gennemgå fysioterapi
 • Prøver interventionelle terapier
 • tager medicin

Ændringer i livsstil 

Livsstilsændringer er en af ​​de bedste måder, folk med bensmerter og fibromyalgi kan håndtere deres smerter på. Ledelsesproblemer, såsom rastløse ben-syndrom, er afgørende for at sikre kvalitetssøvn.

Måder at fremme afslappende søvn på omfatter:

 • Etabler en regelmæssig søvnplan
 • Træn tidligt på dagen.
 • Holder kun sengen til at sove.
 • Skab en afslappende rute før sengetid

At surfe på internettet eller læse en bog i sengen kan holde din hjerne vågen og gøre det svært at sove. At tage et bad eller lytte til afslappende musik hjælper dagen med at falde i baggrunden, og sindet slapper af.

 Ifølge NIAMS er det at sørge for at få nok   motion  en anden vigtig livsstilsfaktor, muligvis den vigtigste til at håndtere bensmerter og fibromyalgi. At bekæmpe smerter og træthed for at få dit hjerte til at pumpe, gå eller cykle kan hjælpe dig med at sove godt og lindre smerter.

Forbindelsen mellem knogleproblemer og fibromyalgi og symptomer | PainDoctor.com

fibromyalgi diæt 

Da fibromyalgi har en inflammatorisk komponent, kan en kost rig på frugt, grøntsager og fuldkorn hjælpe med at reducere symptomerne. Mange mennesker med fibromyalgi har   madfølsomhed  , uanset om det er gluten, mejeriprodukter, æg eller konserveringsmidler, ifølge WebMD. At føre en   maddagbog   for at identificere fødevarer, der udløser bensmerter, kan hjælpe med at håndtere symptomer.

For at gøre madlavning med sund mad lettere, køb frugt og grøntsager, der allerede er hakket eller vasket. At købe tilberedte fødevarer fra en natur- eller helsekostbutik kan også være et alternativ til madlavning. Vær omhyggelig med at læse ingredienslister, fordi tilberedte fødevarer nogle gange har ingredienser, der kan forårsage smerte, selvom de anses for sunde.

Madlavning med urter, såsom kraftig anti-inflammatorisk og antioxidant ingefær og gurkemeje, kan også hjælpe med at reducere fibromyalgi-relaterede bensmerter.

smertestillende medicin mod fibromyalgi

Anbefalet medicin til fibromyalgi omfatter smertestillende midler som Tylenol eller ikke-steroide antiinflammatoriske lægemidler (NSAID’er) som Advil. NSAID’er virker ved at reducere fibromyalgi-relateret inflammation og lindre ømhed og smerter. Men langvarig brug af smertestillende midler kan forårsage fysiske bivirkninger, såsom væskeophobning, forhøjet blodtryk og mave-, nyre- eller hjerteproblemer.

Narkotika er nogle gange ordineret, men der er ingen beviser for, at stofferne lindrer   fibromyalgi-relaterede bensmerter  , ifølge National Institute of Arthritis og Musculoskeletal and Skin Diseases (NIAMS). Derudover indebærer narkotika betydelige risici for afhængighed og misbrug.

Andre muligheder kan omfatte   muskelafslappende midler   , hvis du oplever muskelspasmer.

interventionelle behandlinger 

Hvis du oplever stærke smerter og hjemmebehandlinger ikke har virket, så tal med din læge. De starter sandsynligvis med at ordinere fysioterapi. Dette kan hjælpe med at korrigere ubalancer i dine muskler og strække dem.

For nogle kan fysioterapi være for smertefuldt. I disse situationer kan kombinationen af ​​fysioterapi med epidurale steroidinjektioner hjælpe dig med at få den terapi, du har brug for for at rette op på det underliggende problem, mens du håndterer dine smerter under sessionerne.

Andre muligheder omfatter:

 • TENS enhedsterapi
 • radiofrekvensablation
 • biofeedback terapi
 • rygmarvsstimulering

Hvis du lider af fibromyalgi bensmerter, er der behandlinger, der kan hjælpe. Arbejd altid med en læge, der er villig til at se på alle mulige behandlingsmuligheder for at finde den, der passer bedst til dig og din livsstil. Du kan finde endnu flere forslag i vores indlæg, ”  25 fibromyalgibehandlingsmuligheder til at slå din smerte”   eller ”  31 tips til at slippe af med bensmerter  “.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *