Danish

Fibromyalgilæger advarer: “Tramadol dræber flere liv end nogen anden medicin”

Tramadol, den receptpligtige smertestillende medicin, der bruges af hundredtusindvis af mennesker hver dag, dræber flere mennesker end noget andet stof, inklusive heroin og kokain.

Smertestillende medicin forårsager ikke skade, hvis den tages korrekt, men den bliver meget farlig, hvis den blandes med andre stoffer eller alkohol. Sidste år var der 33 dødsfald i Nordirland, alene forbundet med Tramadol. Blandt de døde var en 16-årig pige og en 70-årig pensionist. Den opioidbaserede medicin bruges til at behandle moderate eller svære smerter og bør kun tages på recept. I 2014 blev det klassificeret som et ulovligt klasse C opioidpræparat, der ikke kan tilbydes uden recept.

Problemet er, at mange mennesker allerede er afhængige af Tramadol og henvender sig til det sorte marked for at få det, fordi de ikke længere kan få recepter for at afslutte deres behandling, eller fordi deres læge har ordineret en anden medicin.

“Fordi det er et lægemiddel, der er så almindeligt brugt og ordineret, tror jeg ikke, folk indser den potentielle risiko, de har, hvis de bruger Tramadol uden lægeligt tilsyn,” forklarer Jack Jack, en patolog i Nordirland.

Vandhanen opfordrer til, at Tramadol-klassifikationen opdateres igen, så den opdateres til klasse “A”.

Smertekontrol: tolerance og afhængighed

Nogle lægemidler, der bruges til at behandle smerter, kan være vanedannende. Afhængighed er forskellig fra fysisk afhængighed eller tolerance. I tilfælde af fysisk afhængighed opstår abstinenssymptomer, når et stof pludselig seponeres. Tolerance opstår, når den indledende dosis af et stof mister sin effektivitet over tid. Afhængighed er en psykologisk og adfærdsmæssig reaktion, som mennesker udvikler, når de bruger narkotiske smertestillende midler.

Mennesker, der bruger opioidmedicin på længere sigt, kan udvikle tolerance og fysisk afhængighed, selvom det ikke betyder, at de er afhængige. Generelt forekommer afhængighed kun hos en lille procentdel af mennesker, når medicin bruges med tilstrækkeligt lægeligt tilsyn.

Opioide smertestillende midler med virkninger svarende til opium eller morfin kan være stærkt vanedannende og virker ved at klæbe til receptorerne i hjernen, der blokerer smertefornemmelsen.

Det bør ikke bruges i mere end 3 eller 4 måneder, medmindre det gøres under direkte opsyn af din læge.

Nogle navne på opiater:

  • Kodein.
  • fentanyl
  • Hydrocodon.
  • hydromorfon
  • meperidin
  • Morfin.
  • oxycodon
  • Tramadol

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *