Dutch

Fibromyalgie Pijnlijke symptomen in een laat stadium met veel gezondheidsrisico’s

Fibromyalgie is een verwarrende en slecht begrepen aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverbreide pijn en gevoeligheid, samen met vermoeidheid, slaapproblemen, geheugenproblemen en gastro-intestinale problemen. Omdat het scala aan mogelijke symptomen zo groot is (en er geen duidelijke consensus bestaat over hoe de stoornis kan worden gediagnosticeerd), voelen velen zich verloren over wat ze zijn en wat ze eraan moeten doen. Het belangrijkste om te onthouden is dat de symptomen van fibromyalgiepijn misschien niet volledig worden begrepen, maar het is heel reëel.

Hier zijn de meest voorkomende symptomen van fibromyalgie en hoe ze te behandelen.

1. wijdverspreide pijn

Weet je hoe je je voelde nadat je de hele nacht op de middelbare school had doorgebracht? Dat is de beste manier om het leven met de pijnlijke symptomen van fibromyalgie te omschrijven. kim. “Je voelt je niet verfrist als je wakker wordt, maar stijf, pijnlijk, heel zwak en pijnlijk.”

De pijnlijke symptomen van fibromyalgie veroorzaken centrale sensitisatie, wat betekent dat je lichaam “overgevoelig wordt en reageert op dingen die normaal geen pijn doen”, zei Dr. Kim. Uw arts kan pijnstillers voorschrijven, maar Kim raadt aan om andere opties te proberen voordat u medicijnen gebruikt, zoals: Aërobe fitnesstraining (wandelen, joggen, fietsen, zwemmen) en acupunctuur verlichten pijnsymptomen die verband houden met fibromyalgie.

2. vermoeidheid

De pijn wordt geassocieerd met een algemeen gevoel van vermoeidheid, legt dr. Kim zelf uit na een goede nachtrust. Artsen weten niet of patiënten vermoeid zijn vanwege de pijn waarmee ze te maken hebben, of dat hun vermoeidheid de pijn veroorzaakt omdat ze niet goed herstellen tijdens het slapen. “Het is een soort kip-en-ei-kwestie. We weten niet wat het eerst komt”, zegt dr. Kim. Hij beveelt acupunctuur en mindfulness-praktijken aan om mensen met fibromyalgie-pijnsymptomen te helpen beter te slapen en vermoeidheid te verbeteren.

3. Migraine

Ernstige hoofdpijn en migraine zijn andere symptomen van fibromyalgie. Het is ook onduidelijk wat de directe oorzaak is, maar het kan een ander aspect zijn van algehele chronische pijn. Vrij verkrijgbare medicijnen kunnen zowel helpen als pijn behandelen door middel van methoden zoals lichaamsbeweging en massage.

4. Vragen over slaap

Mensen met pijnlijke fibromyalgiesymptomen melden vaak slaapproblemen, zoals vaak wakker worden of in slaap vallen, Dr. Kim. Doktoren weten niet of de aandoening wordt veroorzaakt door pijn en ongemak, waardoor mensen wakker worden en voorkomen dat ze in slaap vallen of iets anders. Maar dergelijke problemen verergeren de vermoeidheid alleen maar. Biofeedback-therapieën, zelfgeleide beelden, hypnose en meditatie zijn methoden die mensen met slaapstoornissen kunnen helpen, zegt dr. kim.

5. Hersenmist

Veel mensen met pijnlijke fibromyalgiesymptomen lijden aan “gedachtenwaas” of “vezelmist”, zegt dr. Kim. Het kan betekenen dat ze geheugenproblemen hebben of gewoon het gevoel hebben dat ze niet zo snel of sneller denken. “Als je kijkt naar patiënten met fibromyalgiepijnsymptomen, zijn er verschillen in hersenactiviteit in vergelijking met mensen die dat niet doen – in termen van metabole activiteit”, zegt Dr. kim. Artsen weten nog steeds niet wat dit betekent, maar ze weten wel dat bepaalde veranderingen in de hersenen problemen kunnen veroorzaken.

6. Depressie en angst

Stemmingsstoornissen worden ook in verband gebracht met de pijnsymptomen van fibromyalgie en met chronische pijnaandoeningen in het algemeen. “De neurotransmitters die depressie beïnvloeden, houden ook verband met pijn”, zegt dr. kim. Het is onduidelijk hoe ze met elkaar verbonden zijn en het is mogelijk dat depressie en angst gescheiden zijn van fibromyalgie en niet veroorzaakt worden door fibromyalgie, maar ze kunnen gerelateerd zijn. Mensen moeten hun geestelijke gezondheid beoordelen met een therapeut of een andere psychiatrische counselor. kim. “We kunnen ons niet alleen richten op pijnbestrijding. We willen ervoor zorgen dat we naast pijn ook psycho-emotionele problemen aanpakken”, zegt dr. Kim. “De pijn van sommige mensen kan beter worden,

7. prikkelbare darmsyndroom

Mensen met pijnlijke symptomen van fibromyalgie kunnen ook regelmatig maagklachten en misselijkheid hebben en vaak naar het toilet moeten, dr. Kim. Mensen met IBS moeten hun arts of gastro-enteroloog laten controleren om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt, en een voedingsdeskundige raadplegen om erachter te komen welke voedingstekorten van belang kunnen zijn en welke veranderingen in het voedingspatroon nuttig kunnen zijn.

Referentie: http://healthtipsblogs.site/2019/03/05/fibromyalgie-schmerzsymptom-im-letzten-stadium-die-viele-gesundheitsrisiken-verursachen/

Deel dit:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *