Norway

Fibromyalgi: triggerpunkter i nakken forårsaker svimmelhet

utløsning i nakken kan forårsake svimmelhet og svimmelhet som mange mennesker med fibromyalgi gjør. Disse triggerpunktene kan forvrenge din oppfatning og følelse av balanse, og få deg til å falle over ting eller snuble og snuble over ting. Mange symptomer som påvirker hode og nakke, ører, øyne, nese og svelg kan skyldes triggerpunkter i nakken. I denne artikkelen vil jeg forklare: hvor disse triggerpunktene er, hva symptomene er og hvordan du kan behandle dem selv.

Hva er triggerpunkter?
Enkelt sagt er et triggerpunkt en knute som dannes i muskelen og sender smerte til andre deler av kroppen. Triggerpunkter får muskelen til å stramme og forkorte. Når musklene forkortes, kan de ikke utføre hele bevegelsesområdet, noe som endrer måten de beveger seg, sitter eller står på. Dette fører til problemer med styrke og fleksibilitet, og skaper flere aktiveringspunkter.

Forskning tyder på at fibromyalgi-smerter først og fremst skyldes myofascial triggerpunkter. Derfor vil behandling av triggerpunkter bidra til å kontrollere smerten forbundet med fibromyalgi.

Triggerpunkter i nakken som forårsaker svimmelhet
scm triggerpunkter i nakken

Triggerpunkter i nakken som kan gi svimmelhet i sternocleidomastoideusmusklene (SCM). SCM er en stor muskel på begge sider av nakken. Den består av to sammenkoblede muskelbånd. Disse muskelbåndene starter fra mastoidbenet bak øret. Det ene båndet kobles til brystbenet (sternum) og det andre kobles til kragebeinet (kravebenet). Brystbåndet er på toppen av kragebensbåndet.

Hovedfunksjonene til SCM-musklene er å snu hodet fra side til side og senke hodet nedover. Sternocleidomastoid bidrar også til å opprettholde en stabil hodeposisjon under andre kroppsbevegelser. Enhver posisjon der nakken holdes i en vanskelig posisjon kan skape triggerpunkter.

En annen funksjon av SCM-muskelen er å heve brystbenet når du inhalerer. Muskelen kan bli overbelastet hvis den puster med brystet i stedet for mellomgulvet. SCM hjelper også med tygging og svelging.

Symptomer på Sternocleidomastoid Trigger Points
Effektene av sternocleidomastoid triggerpunkter kan være overraskende utbredt. Symptomer skapt av SCM-triggerpunkter inkluderer:

svimmelhet, svimmelhet og ubalanse
tåkesyn, dobbeltsyn, overdreven riving, rødhet i øynene, hengende øyelokk og rykninger i øynene
hørselstap, tinnitus (ringing, summing eller øresus)
migrene, bihulehodepine
kvalme
bihuletetthet eller sinusdrenering
kronisk hoste, sår hals
torticollis
kaldsvette i pannen
vedvarende høysnue eller forkjølelsessymptomer
problemer med å svelge
Hva forårsaker Sternocleidomastoid Trigger Points?
Triggerpunkter kan skapes av stillinger som holder SCM-en sammentrukket for å holde hodet i posisjon, for eksempel mens du ser på en dataskjerm eller mens du kjører. Å holde hodet vendt sidelengs eller holde hodet bakover i lange perioder vil garantert skape problemer. Å puste gjennom brystet i stedet for magen kan også overbelaste SCM-muskelen.

Her er en liste over aktiviteter som kan skape SCM-triggerpunkter:

Generelle aktiviteter
Hold hodet vendt til den ene siden
Fremover hodet holdning
Hold telefonen med skulderen
søvnig mage
Løfter tunge laster
Fall og pisk
Korte ben eller skoliose eller vanskelig holdning
Stress og muskelspenninger
Kronisk hoste eller astma
puste på brystet
Utløsning av sternocleidomastoideus triggerpunkt
SCM triggerpunktfrigjøring
SCM triggerpunkter er enkle å administrere på egen hånd. SCM muskelgruppen kan inneholde syv triggerpunkter. Brystsplittet har vanligvis 3-4 triggerpunkter fordelt langs lengden, mens kragebenssplitten har 2-3 triggerpunkter.

Masser ALDRI en puls. Hvis du klyper sternocleidomastoideus, i stedet for å presse den mot siden av halsen, vil den holde seg unna arteriene.

Følg disse trinnene for å frigjøre SCM-triggerpunkter:

Når du ser deg i speilet, snu hodet til siden. Du vil se brystgrenen.
Ta tak i muskelen med tommelen og fingrene buet til en C-form og snu hodet bakover for å se deg selv i speilet.
Hold ansiktet fremover, vipp hodet litt ned og d

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *