Danish

Fibromyalgi Smertefulde sensymptomer med mange sundhedsrisici

Fibromyalgi er en forvirrende og dårligt forstået tilstand karakteriseret ved udbredt smerte og ømhed sammen med træthed, søvnbesvær, hukommelsesproblemer og mave-tarmproblemer. Fordi rækken af ​​mulige symptomer er så stor (og der ikke er nogen klar konsensus om, hvordan lidelsen kan diagnosticeres), føler mange sig fortabt med hensyn til, hvad de er, og hvad de er, skal gøre ved det. Det vigtigste at huske er, at symptomerne på fibromyalgi-smerter måske ikke er fuldt ud forstået, men det er meget reelt.

Her er de almindelige symptomer på fibromyalgi, og hvordan man behandler dem.

1. udbredt smerte

Ved du, hvordan du havde det efter at have tilbragt hele natten i gymnasiet? Det er den bedste måde at beskrive det at leve med de smertefulde symptomer på fibromyalgi. Kim. “Du føler dig ikke forfrisket, når du vågner, men stiv, øm, virkelig svag og øm.”

De smertefulde symptomer på fibromyalgi udløser central sensibilisering, hvilket betyder, at din krop bliver “overdrevent følsom og reagerer på ting, der normalt ikke gør ondt,” sagde Dr. Kim. Din læge kan ordinere smertestillende medicin, men Kim anbefaler at prøve andre muligheder før medicinering, såsom: Aerob fitnesstræning (gå, jogging, cykling, svømning) og akupunktur lindrer smertesymptomer relateret til fibromyalgi.

2. træthed

Smerterne er forbundet med en generel følelse af træthed, forklarer læge Kim selv efter en god nats søvn. Læger ved ikke, om patienter er trætte på grund af den smerte, de har at gøre med, eller om deres træthed forårsager smerten, fordi de ikke kommer sig ordentligt, mens de sover. “Det er lidt af et spørgsmål om kylling og æg. Vi ved ikke, hvad der kommer først,” siger Dr. Kim. Han anbefaler akupunktur og mindfulness-praksis for at hjælpe mennesker med fibromyalgi-smerter med at sove bedre og forbedre træthed.

3. Migræne

Svær hovedpine og migræne er andre symptomer på fibromyalgi. Det er også uklart, hvad den direkte årsag er, men det kan være et andet aspekt af overordnet kronisk smerte. Håndkøbsmedicin kan hjælpe såvel som smertebehandling gennem metoder som motion og massage.

4. Spørgsmål om søvn

Mennesker med smertefulde fibromyalgi-symptomer rapporterer ofte om søvnproblemer, såsom at vågne op ofte eller falde i søvn, Dr. Kim. Læger ved ikke, om lidelsen er forårsaget af smerte og ubehag, som vækker folk og forhindrer dem i at falde i søvn eller noget andet. Men sådanne problemer forværrer kun træthed. Biofeedback-terapier, selvstyret billedsprog, hypnose og meditation er metoder, der kan hjælpe mennesker med søvnforstyrrelser, siger Dr. Kim.

5. Hjernetåge

Mange mennesker med smertefulde fibromyalgisymptomer lider af “tanketåge” eller “fibertåge”, siger Dr. Kim. Det kan betyde, at de har hukommelsesproblemer eller bare følelsen af, at de ikke tænker så hurtigt eller hurtigere. “Når man ser på patienter med fibromyalgi-smertesymptomer, er der forskelle i hjerneaktivitet sammenlignet med folk, der ikke gør det – med hensyn til metabolisk aktivitet,” siger Dr. Kim. Læger ved stadig ikke, hvad det betyder, men de ved, at visse ændringer i hjernen kan forårsage problemer.

6. Depression og angst

Humørsygdomme er også forbundet med smertesymptomer ved fibromyalgi og med kroniske smertetilstande generelt. “De neurotransmittere, der påvirker depression, er også forbundet med smerte,” siger Dr. Kim. Det er uklart, hvordan de er forbundet, og det er muligt, at depression og angst er adskilt fra fibromyalgi og ikke forårsaget af fibromyalgi, men de kan være relateret. Folk bør vurdere deres mentale helbred med en terapeut eller anden psykiatrisk rådgiver. Kim. ”Vi kan ikke kun fokusere på smertelindring. Vi vil gerne sikre os, at vi udover smerter også tager fat på psyko-emotionelle problemer,” siger Dr. Kim. “Nogle menneskers smerte kan blive bedre,

7. irritabel tyktarm

Mennesker med smertefulde symptomer på fibromyalgi kan også have maveforstyrrelser og kvalme på regelmæssig basis og har brug for at gå på toilettet ofte, Dr. Kim. Personer med IBS bør have deres læge eller gastroenterolog tjekket for at sikre, at alt fungerer korrekt, og rådføre sig med en ernæringsekspert for at finde ud af, hvilke ernæringsmæssige mangler der kan være bekymrende, og hvilke kostændringer der kan være nyttige.

Reference: http://healthtipsblogs.site/2019/03/05/fibromyalgie-schmerzsymptom-im-letzten-stadium-die-viele-gesundheitsrisiken-verursachen/

Del dette:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *