Norway

Fibromyalgi: pasienter våkner mer enn 6 ganger om natten

Personer med fibromyalgi lider også av søvnforstyrrelser. Om natten våkner pasientene minst 6 ganger om natten.

De aller fleste personer med    fibromyalgi    har    problemer med å sove   . Og ifølge en    kanadisk studie    publisert i Clinical Journal of Pain, har pasienter spesifikke søvnforstyrrelser. Denne lidelsen kan være en ny indikator på denne vanskelig å diagnostisere patologi.

Fibromyalgi er faktisk en    ukjent og dårlig støttet sykdom   . Dette er imidlertid ikke uvanlig: mellom 2 og 3 millioner franskmenn er berørt. De lider av smerte i hele kroppen uten å kunne identifisere kilden til disse plagene, knyttet til skade på nervefibrene som overfører smerteinformasjon eller til en endring i smertebehandling. Pasienter klager også over tretthet, angst og søvnløshet.

Pasienter våkner 6 ganger om natten.

For bedre å forstå naturen til søvnforstyrrelser hos personer med fibromyalgi, studerte forskere fra University of Ontario (Canada) 132 pasienter, 109 insomniacs og 52 personer uten søvnproblemer. I 2 netter på rad ble hele drømmen hennes registrert ved polysomnografi. Takket være elektrodene plassert i hodebunnen og ansiktene til de frivillige, var forskerne i stand til å analysere søvnens varighet, syklusene og de ulike stadiene av søvnen, samt tidspunktet for å sovne.

Forskere observerer at personer med fibromyalgi og insomniacs har vanskeligere for å sovne enn personer uten lidelsen og har fragmentert dyp søvn. Nettene deres er preget av en større rekke nattlige oppvåkninger og korte søvnepisoder enn de som sover med to ører. Disse deltakerne ble vekket minst 6 ganger om natten.

Imidlertid påpeker forskere at disse våkne fasene er kortere hos personer med fibromyalgi enn hos de med primær søvnløshet, de er mer vanlige.

Gjenopprett en kontinuerlig drøm.

Dette arbeidet antyder at personer med fibromyalgi ikke har de samme søvnproblemene som personer med søvnløshet. Ved å identifisere disse forskjellene kan fagfolk diagnostisere og behandle disse lidelsene mer effektivt. For fibromyalgi vil behandling redusere hyppigheten av våkenepisoder og opprettholde kontinuerlig søvn.

En    studie    publisert i    Journal of Neurophysiology    i februar i fjor indikerte at disse søvnforstyrrelsene stammer fra thalamus, en region av hjernen som regulerer søvnen. UC Berkeley-forskere fant abnormiteter i dype søvnbølger. Men sistnevnte kunne gjenopprettes takket være et medikament foreskrevet for narkolepsi. En oppdagelse som tilbyr en behandlingsmulighet for å gjenopprette søvn og lindre fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *