Norway

Fibromyalgi-leger advarer: “Tramadol dreper flere liv enn noen annen medisin”

Tramadol, den reseptbelagte smertestillende medisinen som brukes av hundretusenvis av mennesker hver dag, dreper flere mennesker enn noe annet stoff, inkludert heroin og kokain.

Smertestillende preparatet forårsaker ikke skade hvis det tas riktig, men det blir svært farlig hvis det blandes med andre rusmidler eller alkohol. I fjor var det 33 dødsfall i Nord-Irland, knyttet til Tramadol alene. Blant de omkomne var en 16 år gammel jente og en 70 år gammel pensjonist. Den opioidbaserte medisinen brukes til å behandle moderate eller sterke smerter og bør kun tas på resept. I 2014 ble det klassifisert som et ulovlig klasse C opioidmiddel som ikke kan tilbys uten resept.

Problemet er at mange allerede er avhengige av Tramadol og henvender seg til det svarte markedet for å få det fordi de ikke lenger kan få resepter for å avslutte behandlingen, eller fordi legen har skrevet ut en annen medisin.

“Fordi det er et stoff som er så ofte brukt og foreskrevet, tror jeg ikke folk innser den potensielle risikoen de har hvis de bruker Tramadol uten medisinsk tilsyn,” forklarer Jack Jack, en patolog i Nord-Irland.

Kran ber om at Tramadol-klassifiseringen oppdateres igjen slik at den oppdateres til klasse “A”.

Smertekontroll: toleranse og avhengighet

Noen medisiner som brukes til å behandle smerte kan være vanedannende. Avhengighet er forskjellig fra fysisk avhengighet eller toleranse. I tilfeller av fysisk avhengighet oppstår abstinenssymptomer når et stoff plutselig seponeres. Toleranse oppstår når startdosen av et stoff mister sin effektivitet over tid. Avhengighet er en psykologisk og atferdsmessig respons som folk utvikler når de bruker narkotiske smertestillende midler.

Personer som bruker opioidmedisiner på lang sikt kan utvikle toleranse og fysisk avhengighet, selv om dette ikke betyr at de er avhengige. Generelt forekommer avhengighet bare hos en liten prosentandel av mennesker når medisiner brukes med tilstrekkelig medisinsk tilsyn.

Opioide smertestillende midler med effekter som ligner på opium eller morfin kan være svært vanedannende og virker ved å holde seg til reseptorene i hjernen som blokkerer smertefølelsen.

Det bør ikke brukes i mer enn 3 eller 4 måneder med mindre det gjøres under direkte tilsyn av legen din.

Noen navn på opiater:

  • Kodein.
  • fentanyl
  • Hydrokodon.
  • hydromorfon
  • meperidin
  • Morfin.
  • oksykodon
  • Tramadol

Dele denne:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *