Danish

Fibromyalgi bliver endelig anerkendt som en officiel diagnose! Del venligst denne information

Fibromyalgi bliver endelig anerkendt som en officiel diagnose! Del venligst denne information

Den 1. oktober 2015 har Fibromyalgi endelig fået sin egen officielle ICD-10-CM-kode officielt godkendt i USA.

ICD-10-CM, forkortelse for International Classification of Diseases, 10th Revision, Clinical Modification, er en liste over diagnostiske koder for Centers for Medicare og Medicaid Services og National Center for Health Statistics. -CM er baseret på ICD-10, den statistiske klassifikation af sygdomme udgivet af Verdenssundhedsorganisationen.

CIM-koder er meget udbredt i sundhedssektoren, herunder læger, forsikringsselskaber og regeringer. De bruges til at identificere diagnosticerede og klassificerede sygdomme og lidelser.

før 1. oktober, i diagnosticeringen af ​​en patient med fibromyalgi, modtog læger den generelle kode 729.1 – myalgi og myositis, uspecificeret. Enhver form for muskelsmerter eller -betændelse kan indarbejdes i koden. FM er dog anerkendt som en separat enhed med sin egen kode M79.7 – Fibromyalgi.

Hvorfor er det vigtigt?

Der er mange potentielle fordele ved en ICD-10-CM kode til fibromyalgi, men især fire kommer til at tænke på.

Det faktum, at fibromyalgi har sin egen diagnosekode, gør det næsten umuligt for læger at insistere på, at det ikke er ægte. Verdenssundhedsorganisationen og den amerikanske regering har givet deres officielle godkendelse. 
ICD-10-CM-koder bruges af forsikringsselskaber, Medicare og Medicaid. Indtil nu nægter nogle forsikringsselskaber at dække fibromyalgibehandlinger og insisterer på, at det ikke er en rigtig sygdom. De kan ikke sige meget.
På trods af den ulempe, at de ikke udelukkende bestemmes ud fra en diagnose om, at anerkendt fibromyalgi som en legitim diagnose er en af ​​årsagerne, bliver det nogle gange brugt som grundlag for benægtelse og kan føre til handicap lidt lettere.
En anden diagnostisk kode vil forbedre konsistensen af ​​fibromyalgiforskning. Ginevra Liptaň, MD, påpegede i sin nylige artikel i National Pain Report: “Den nye kode vil også give mulighed for en mere dybdegående analyse af behandlingen af ​​fibromyalgi-udfald. Detaljer om flere af disse observationsstudier er indsamlet efter koderne. diagnose. Uden sin egen diagnostiske kode er fibromyalgi-undersøgelser blevet hæmmet af gouache-data, inklusive dem fra patienter med ægte fibro, men en anden sygdom, der forårsager muskelsmerter. ” 
Kulminationen på en lang rejse

Rejsen til fibromyalgi legitimitet har været lang og vanskelig. Efter at have ladet det glide væk i mange år, begyndte den amerikanske regering at indse, at fibromyalgi var reel. FDA førte an i 2007, da det første lægemiddel blev godkendt til behandling af FM. Så i 2012 udstedte Social Security Administration en afgørelse, der anerkendte fibromyalgi som et legitimt handicap. Nu, i 2015, har Centers for Medicare and Medicaid Services og National Center for Health Statistics en officiel diagnose af FM-koden.

Dette fuldender legitimitetens trio og er en fejring, der er værdig til navnet marts!

Redaktør Karen Lee Richards ProHealth. Hun var fibromyalgiramt og grundlagde den non-profit organisation kendt som National Fibromyalgia Association (NFA) og fungerede som vicepræsident i otte år. Han har også været chefredaktør for Fibromyalgi, det første farve- og glansmagasin om FM og andre usynlige sygdomme. Efter at have forladt NFA tjente Karen som guide til fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom. About.com New York Times Company og derefter som Network Guide Health Center Health Chronic Pain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *