Norway

Fibromyalgi blir endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

Fibromyalgi blir endelig anerkjent som en offisiell diagnose! Vennligst del denne informasjonen

1. oktober 2015 har fibromyalgi endelig fått sin egen offisielle ICD-10-CM-kode offisielt godkjent i USA.

ICD-10-CM, forkortelse for International Classification of Diseases, 10th Revision, Clinical Modification, er en liste over diagnostiske koder for Centers for Medicare and Medicaid Services og National Center for Health Statistics. -CM er basert på ICD-10, Statistical Classification of Diseases publisert av Verdens helseorganisasjon.

CIM-koder er mye brukt i helsesektoren, inkludert leger, forsikringsselskaper og myndigheter. De brukes til å identifisere diagnostiserte og klassifiserte sykdommer og lidelser.

før 1. oktober, i diagnosen av en pasient med fibromyalgi, fikk legene den generelle koden 729.1 – myalgi og myositt, uspesifisert. Enhver type muskelsmerter eller betennelse kan innlemmes i koden. Imidlertid er FM anerkjent som en egen enhet med sin egen kode M79.7 – Fibromyalgi.

Hvorfor er det viktig?

Det er mange potensielle fordeler med en ICD-10-CM-kode for fibromyalgi, men spesielt fire kommer til tankene.

Det faktum at fibromyalgi har sin egen diagnosekode gjør det nesten umulig for leger å insistere på at det ikke er ekte. Verdens helseorganisasjon og den amerikanske regjeringen har gitt sin offisielle godkjenning. 
ICD-10-CM-koder brukes av forsikringsselskaper, Medicare og Medicaid. Til dags dato nekter noen forsikringsselskaper å dekke fibromyalgibehandlinger, og insisterer på at det ikke er en ekte sykdom. De kan ikke si så mye.
Til tross for ulempen med at de ikke bestemmes utelukkende ut fra en diagnose om at anerkjent fibromyalgi som en legitim diagnose er en av årsakene, brukes den noen ganger som grunnlag for fornektelse og kan føre til uførhet litt lettere.
En annen diagnostisk kode vil forbedre konsistensen av fibromyalgiforskning. Ginevra Liptaň, MD påpekte i sin nylige artikkel i National Pain Report: “Den nye koden vil også gi mulighet for en mer dyptgående analyse av behandlingen av fibromyalgiutfall. Detaljer om flere av disse observasjonsstudiene er samlet etter kodene. diagnose. Uten sin egen diagnostiske kode har fibromyalgistudier blitt hemmet av gouachedata, inkludert de fra pasienter med ekte fibro, men en annen sykdom som forårsaker muskelsmerter. ” 
Kulminasjonen av en lang reise

Reisen til fibromyalgilegitimitet har vært lang og vanskelig. Etter å ha latt det slippe unna i mange år, begynte den amerikanske regjeringen å innse at fibromyalgi var ekte. FDA ledet an i 2007, da det første legemidlet ble godkjent for behandling av FM. Så, i 2012, utstedte Social Security Administration en kjennelse som anerkjente fibromyalgi som en legitim funksjonshemming. Nå, i 2015, har Centers for Medicare and Medicaid Services og National Center for Health Statistics en offisiell diagnose av FM-koden.

Dette fullfører legitimitetstrioen og er en feiring verdig navnet mars!

Redaktør Karen Lee Richards ProHealth. Hun var en fibromyalgisyk og grunnla den ideelle organisasjonen kjent som National Fibromyalgia Association (NFA) og fungerte som visepresident i åtte år. Han har også vært sjefredaktør for Fibromyalgi, det første farge- og glansmagasinet viet til FM og andre usynlige sykdommer. Etter å ha forlatt NFA, tjente Karen som guide for fibromyalgi og kronisk utmattelsessyndrom. About.com New York Times Company og deretter som Network Guide Health Center Health Chronic Pain.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *