Dutch

Fasciitis plantaris en fibromyalgie: is er een verband?

Degenen die lijden aan fibromyalgie hebben vaak pijn die moeilijk te lokaliseren is in hun lichaam. Deze pijn straalt vaak door het hele lichaam uit, waardoor het moeilijk kan zijn om andere aandoeningen te diagnosticeren.

Een veelgehoorde klacht die wordt gehoord van patiënten met fibromyalgie is dat hun voeten pijn doen tot het punt dat het pijn doet om te lopen of zelfs maar op te staan. Wanneer dit het geval is, kunnen veel artsen plantaire fasciitis diagnosticeren.

Wat is plantaire fasciitis?

Uiteindelijk is dit pijn in de hiel van de voet. En als we het over pijn hebben, kan het extreem harde pijn zijn! De pijn zit eigenlijk in het ligament dat uw hielbot met de tenen verbindt.

Het is het deel van de voet dat we de boog zien. Daarom veroorzaakt dit vaak pijn bij het staan ​​of lopen.

Een ding dat iedereen over dit probleem moet onthouden, is dat je dit op elke leeftijd kunt krijgen. Wie echter veel op de been is, heeft dit vaker aan één of beide voeten.

Waarom gebeurt fasciitis plantaris?

De enige vraag die iedereen heeft: waarom gebeurt fasciitis plantaris bij degenen die getroffen zijn? Er zijn verschillende redenen waarom deze ziekte een persoon treft. De oorzaken achter dit probleem zijn onder meer:

  • Als je loopt, rollen je voeten naar binnen.
  • Je hebt platvoeten of zelfs hoge voetbogen waardoor schoenen vaak niet zo goed passen.
  • U staat, loopt of rent gedurende lange tijd.
  • Je brengt veel tijd door op harde oppervlakken die niet meegeven.
  • Je hebt overgewicht.
  • Je schoenen passen niet goed of ze zijn versleten en bieden weinig tot geen vulling.
  • De kuitspieren of achillespezen in uw benen zijn strak en veroorzaken spanning op de voet.

Het probleem met plantaire fasciitis bij mensen die al fibromyalgie hebben, is dat het moeilijk te diagnosticeren kan zijn.

IN de meeste gevallen zal een arts proberen de exacte locatie van uw pijn te bepalen om te bepalen of plantaire fasciitis het probleem is of niet.

Er kunnen röntgenfoto’s bij betrokken zijn om te bepalen of gebroken of gebarsten botten de reden voor de pijn kunnen zijn.

Drukpunten: kan dit de schuld zijn?

Een van de problemen rond fasciitis plantaris en fibromyalgie zijn drukpunten. Voor degenen die lijden aan fibromyalgie, ze hebben verschillende drukpunten in hun hele lichaam die het centrum vormen van de pijn die ze voelen.

Veel van degenen die aan deze ziekte lijden, vragen zich af of het drukpunten kunnen zijn die ervoor zorgen dat ze de pijn in hun voeten voelen?

Terwijl er geen drukpunten zijn die zich in de buurt van het voetgebied bevinden. Er zijn echter drukpunten aan de binnenkant van de knieën, het buitenste heupgebied en in de onderrug.

Deze drukpunten kunnen van invloed zijn op hoe u loopt. En zoals eerder vermeld, kan de manier waarop je loopt een enorme invloed hebben op het al dan niet ontwikkelen van fasciitis plantaris. Vooral die drukpunten die ervoor zorgen dat je mank gaat lopen!

Dit leidt ertoe dat veel mensen aannemen dat als het gaat om plantaire fasciitis en fibromyalgie, ze slechts een van de weinige ongelukkigen zijn die meer dan één chronische ziekte hebben waarmee ze te maken hebben. Dat is echter niet altijd het geval.

Nieuwe studies vinden nieuwe verbindingen

Het hele jaar door vinden er voortdurend nieuwe onderzoeken plaats naar fibromyalgie. Fibromyalgie is een van die ziekten die nog steeds vol mysteries is.

De medische gemeenschap wil nog steeds weten waarom bepaalde mensen worden getroffen, waarom het voor sommigen intenser is dan voor anderen, en waarom sommige symptomen meer uitgesproken zijn bij mensen. Dit zijn allemaal belangrijke vragen die beantwoord moeten worden.

Hoewel er nog steeds veel vragen zijn, hebben ze ontdekt dat er een verband bestaat tussen fibromyalgie en plantaire fasciitis.

Het bleek dat degenen die lijden aan fibromyalgie vaak plantaire fasciitis hebben. Degenen met fasciitis plantaris hebben echter niet altijd fibromyalgie.

Daarom kunnen we concluderen dat mensen met fibromyalgie meer kans hebben op fasciitis plantaris.

De pijn behandelen

Het probleem met de behandeling van fibromyalgie en plantaire fasciitis is dat elke persoon anders is. Om plantaire fasciitis te behandelen, is het de bedoeling om eerst de pijn en ontsteking in de hiel te verlichten. Om dit te doen, kan een arts voorstellen:

  • Pijnstillers die ook helpen bij ontstekingen
  • Een verandering in het schoeisel dat de persoon draagt
  • Fysiotherapie om te helpen met de kracht van de voet om ervoor te zorgen dat dit probleem niet meer voorkomt

Enkele remedies die gewone mensen nuttig hebben gevonden, is om hun voeten in een voetenbad te laten weken. De warmte kan ertoe bijdragen dat de voet veel beter aanvoelt en gemakkelijker te buigen is.

Voor de behandeling van fibromyalgie worden veel van dezelfde aanbevelingen gegeven, zoals pijnstillers en fysiek blijven, zodat deze ziekte niet je hele leven overneemt.

Veel fibromyalgiepatiënten vinden dat ze hun leven wat meer moeten veranderen om ervoor te zorgen dat ze zichzelf niet fysiek overbelasten, omdat dit de pijn erger kan maken.

De kans is groot dat als je fibromyalgie hebt, je overal pijn hebt. Maar als je naar alle pijn zou kijken, heb je misschien intense pijn in een of beide voeten.

Dit is iets waar je mee te maken zult krijgen. Het goede nieuws is dat de meeste patiënten binnen een jaar een volledig herstel van fasciitis plantaris zien.

Hoewel fibromyalgie een van die ziekten is die niet echt overgaat, kan het verlichting geven om te weten dat je met de juiste behandeling van de intense pijn in je voeten af ​​kunt komen.

Fibromyalgie kan verschillende andere problemen veroorzaken, de sleutel is het vinden van een behandeling die deze problemen verlicht, zodat fibromyalgie niet je hele leven overneemt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *