Danish

Domstolene har stadfæstet fibromyalgi som grund til at erklære varigt invaliditet

Social Chamber of Catalonia TSJ i en nylig dom, S 1403/2015 af 24. februar (Rec. Suplicación 6239/2014), er fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom (CFS) grundlag for at erklære et “permanent handicap”

Erklæringen refererer til en sag om en kvindelig operatør i den kemiske industri, der led af den mest tilbagevendende depression og præsenterede med psykotiske symptomer, ikke alvorlige, uden nakkesmerter eller en degenerativ proces uden rodpåvirkning, fibromyalgi og CFS.

Cataloniens højesteret pegede i sin dom på den    konsekvente retspraksis om   definitionen af ​​LGSS-handicap, hvoraf det fremgår, at ”vurderingen af ​​varig invaliditet hovedsageligt skal foretages på baggrund af funktionsbegrænsninger. medarbejders lidelse. ”

For Kommissionen skal    invaliditet forstås    som tab af kapacitet til alvorlig reduktion, anatomisk eller funktionel, som reducerer eller eliminerer arbejdsevnen uden at hæmme klassificeringen af ​​evnen til at genvinde arbejdsevnen, selv om den er usikker eller meget langsigtet .

Med andre ord skal man ikke kun tælle, når det er fysisk umuligt for professionelt arbejde, men man bør også bevare evnen til at udføre enhver aktivitet for ikke at gøre det med minimal effektivitet, fordi udførelsen af ​​ethvert job, uanset hvor enkelt det er, kræver planlægning, krav om bevægelse og samspil samt omsorg og opmærksomhed.

I dette tilfælde bør patientens sygdom blive    et billede    , der ”forhindrer korrekt udførelse af alle typer arbejde, herunder stillesiddende opgaver og skånsom natur, der ikke kræver udførelse af særlig tung fysisk anstrengelse. ”

“Lige nu påvirker sværhedsgraden af ​​sygdommen nok intensitet til at annullere din evne til at arbejde, plus andre degenerative sygdomme,” sagde præsidenten.

Kandidat har tilbagevendende svær depression uden svære psykotiske symptomer, nakkesmerter og degenerative processer uden rodpåvirkning, fibromyalgi og CFS.

Derfor er omstødelsesreglen for TSJC foreslået af National Institute of Social Security (INSS) mod den afgørelse, som allerede blev truffet af Labour Court 1 i Girona i 2013.

IPA-situationen for en socialpædagog med fibromyalgi og kronisk træthedssyndrom

Socialkammeret i Cataloniens højesteret har i dom nr. 1403/2015 af 24. februar (rek. 6239/2014) også udtalt, at IPA-situationen for hele arbejdet for en socialpædagog med fibromyalgi syndrom og kronisk træthed bekræfter Arbejdsrettens dom og afviste den klage, som Socialforsikringsinstituttet havde indgivet.

tjenester til lønnede medarbejdere, der har lidt af et meget fremskredent syndrom af fibromyalgiuddannelser og kroniske uddannelser, trin III, med kronisk depressiv lidelse, let kognitiv svækkelse, antevenido karpaltunnelsyndrom og andre sygdomme.

Overvej huset, og at i betragtning af alvoren af ​​fibromyalgi og kronisk træthed, graden af ​​lidet, må det erkendes, at på trods af de færdigheder, der kræves for at udføre en aktivitet,    har han ingen reel autoritet til at udføre arbejdet    med effektivitet.

Det er tilstande med intens smerte, der forårsager, alvorligt påvirker produktionskapaciteten med hensyn til ydeevne, kapacitet og effektivitet, og uden at være i stand til at udføre let arbejde, er det simpelthen ikke at tilbagevise den invaliderende situation i betragtning af en permanent og absolut værdsat eksempel.

I LGSS er tilbagevenden til varigt invaliditet en vigtig retspraksis, der har fået til opgave at    præcisere, at  en sådan    grad af invaliditet ikke kun bør anerkendes, hvis det er fysisk umuligt    for professionelt arbejde    , skal gøre det med minimal effektivitet    , fordi udførelsen af ethvert arbejde, selv om det er enkelt, kræver krav til programmering, bevægelse og interaktion, samt omsorg og opmærksomhed.

Handicap    skal forstås som tab af kapacitet til alvorlige anatomiske eller funktionelle reduktioner    , der reducerer eller eliminerer arbejdsevnen    og uden at udelukke klassificeringen af ​​kapacitet til at genvinde arbejdsevnen, når den er til stede som usikker eller på meget lang sigt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *