Danish

8 Fibromyalgi-symptomer, de fleste mennesker ikke kender til

Fibromyalgi er en almindelig kronisk lidelse karakteriseret blandt andre symptomer ved udbredt smerte . Fibromyalgi kan sammen med smerter føre til betydelig træthed, som forstyrrer en persons evne til at udføre daglige aktiviteter. Selvom årsagerne til fibromyalgi ikke er kendt, anslås det at påvirke mere end en million mennesker, som kun påvirker Spanien.

Forskning har vist, at patienter med fibromyalgi typisk ser flere læger for deres diagnose. Symptomer på fibromyalgi efterligner ofte andre sundhedstilstande , hvilket gør diagnosen vanskelig. At forstå symptomerne kan hjælpe en patient med at identificere en tidlig diagnose, så de kan finde en måde at håndtere smerten på.

Her er otte fibromyalgisymptomer, du aldrig bør ignorere:

 1. kropsstivhed
  De fleste fibromyalgipatienter lider af kropsstivhed. Dette sker normalt om morgenen. Følelsen af ​​stivhed svarer til dem med gigt. Du kan forsvinde efter 10-15 minutter eller det meste af dagen.
 2. fordøjelse unormal
  Symptomer på fibromyalgi kan omfatte forstoppelse, diarré og oppustethed. 40-70 % af fibromyalgipatienter har oplevet lignende symptomer såsom IBS, sure opstød og GERD (gastroøsofageal reflukssygdom).
 3. følelsesløshed, snurren eller hævelse
  Mange fibromyalgipatienter oplever en prikkende fornemmelse. Dette sker normalt i arme, ben, hænder og underben – en tilstand kaldet paræstesi . For nogle patienter kan disse følelser kun vare i et par minutter. For andre patienter kan følelserne vare meget længere.
 4. Smerter fra top til tå
  Omkring 97 % af fibromyalgipatienter oplever smerter i hele kroppen. Fibromyalgi-smerter beskrives ofte som “dyb, skarp eller pulserende.” Denne type smerte er ofte konstant og reagerer ikke på medicin for at stoppe smerten.
 5. kramper i fingre og tæer
  Arterielle spasmer i hænder eller fødder er et almindeligt symptom på fibromyalgi. Dette kan skyldes udsættelse for kulde eller stress. Berørte områder udvikler en lys gul eller blå. arterielle spasmer er ledsaget af smerte.
 6. dårlig søvnkvalitet
  Fibromyalgi kan gøre det svært for en patient at få kvalitetssøvn. Undersøgelser har vist uregelmæssig hjerneaktivitet hos fibromyalgipatienter i hvile. Denne uregelmæssige hjerneaktivitet, kombineret med smerte eller stivhed, kan påvirke søvnkvaliteten.

Fibromyalgi – 7. Tåge
Fibromyalgipatienter kan opleve “forvirring”. Det er et problem med koncentration og korttidshukommelse. Der kan også være generelle følelser af forvirring, glemsomhed og mangel på mental klarhed.

 1. temperaturfølsomhed
  Fibromyalgipatienter har ofte svært ved at kontrollere deres kropstemperatur. De kan føle ekstrem varme eller ekstrem kulde, selvom temperaturen ikke ændrer sig drastisk.

Del venligst denne vigtige sundhedsinformation med dine venner og familie. Mange tak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *