Norway

8 Fibromyalgi-symptomer de fleste ikke vet om

Fibromyalgi   er en vanlig   kronisk lidelse karakterisert blant andre symptomer, av    utbredt  smerte . Fibromyalgi, sammen med smerte, kan føre til betydelig tretthet, noe som forstyrrer en persons evne til å utføre daglige aktiviteter. Selv om årsakene til fibromyalgi ikke er kjent, anslås det å påvirke mer enn én million mennesker som kun påvirker Spania.

Forskning har vist at pasienter med fibromyalgi vanligvis oppsøker flere leger for diagnosen deres. Symptomer   på fibromyalgi   etterligner ofte andre   helsetilstander   , noe som gjør diagnosen vanskelig. Å forstå symptomene kan hjelpe en pasient med å identifisere en tidlig diagnose slik at de kan finne en måte å håndtere smerten på.

Her er åtte fibromyalgisymptomer du aldri bør ignorere:

1. stivhet i kroppen

De fleste fibromyalgipasienter lider av stivhet i kroppen. Dette skjer vanligvis om morgenen. Følelsen av stivhet er lik følelsen av de med leddgikt. Du kan forsvinne etter 10-15 minutter eller mesteparten av dagen.

2. fordøyelsen unormal

Symptomer på fibromyalgi kan inkludere forstoppelse, diaré og oppblåsthet. 40-70 % av fibromyalgipasientene har opplevd lignende symptomer som IBS, sure oppstøt og GERD (gastroøsofageal reflukssykdom).

3. nummenhet, prikking eller hevelse

Mange fibromyalgipasienter opplever en prikkende følelse. Dette skjer vanligvis i armer, ben, hender og underben – en tilstand som kalles   parestesi   . For noen pasienter kan disse følelsene bare vare i noen få minutter. For andre pasienter kan følelsene vare mye lenger.

4. Smerter fra topp til tå

Omtrent 97 % av fibromyalgipasientene opplever smerte i hele kroppen. Fibromyalgismerter beskrives ofte som “dyp, skarp eller pulserende.” Denne typen smerte er ofte konstant og reagerer ikke på medisiner for å stoppe smerten.

5. kramper i fingre og tær

Arterielle spasmer i hender eller føtter er et vanlig symptom på fibromyalgi. Dette kan skyldes eksponering for kulde eller stress. Berørte områder utvikler en lys gul eller blå. arterielle spasmer er ledsaget av smerte.

6. dårlig søvnkvalitet

Fibromyalgi kan gjøre det vanskelig for en pasient å få kvalitetssøvn. Studier har vist uregelmessig hjerneaktivitet hos fibromyalgipasienter i hvile. Denne uregelmessige hjerneaktiviteten, kombinert med smerte eller stivhet, kan påvirke søvnkvaliteten.

Fibromyalgi – 7. Tåke

Fibromyalgipasienter kan oppleve “forvirring”. Det er et problem med konsentrasjon og korttidshukommelse. Det kan også være generelle følelser av forvirring, glemsel og mangel på mental klarhet.

8. temperaturfølsomhet

Fibromyalgipasienter har ofte problemer med å kontrollere kroppstemperaturen. De kan føle ekstrem varme eller ekstrem kulde, selv om temperaturen ikke endres drastisk.

Del     denne viktige helseinformasjonen med venner og familie Takk så mye

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *