Norway

6 smertefri fibromyalgi-symptomer som ofte ikke blir lagt merke til

Fibromyalgismerter kan lett avspore hele livet ditt. Det er en pinefull og tilsynelatende uendelig opplevelse som gjør at du ikke kan gjøre de tingene andre tar for gitt. Men mens denne smerten er det mest merkbare symptomet og det som vanligvis sender folk til legen for første gang, er det et stort antall smertefrie fibromyalgisymptomer.

Og fordi mange av disse symptomene ikke er ting folk vanligvis forbinder med fibromyalgi, går de ofte ubemerket hen, noe som kan forsinke å få en diagnose. Så her er noen smertefrie fibromyalgisymptomer du må passe på.

6 smertefrie symptomer på fibromyalgi

Fibro tåke

Et av de vanligste – og vanskelig å gjenkjenne – smertefrie symptomene på fibromyalgi er det som kalles “fibrøs tåke”. I hovedsak er det en slags mental dis som påvirker personer med fibromyalgi fra tid til annen og resulterer i en rekke psykiske symptomer.

Vanligvis gjør fibrotåke det vanskelig å konsentrere seg om daglige gjøremål eller får deg til å glemme enkle detaljer du nettopp har lært. Det er ikke uvanlig at noen med fibrotåke gjør noe som å la husnøklene stå i døren eller bruke en halvtime på å lete etter mobiltelefonen sin bare for å innse at den er i hånden.

Du kan til og med glemme navnene på folk du nettopp har møtt, noe som kan være veldig pinlig. Men dette er alle ting som skjer med alle fra tid til annen, noe som gjør det vanskelig å umiddelbart assosiere dette symptomet med fibromyalgi. Men hvis du fortsatt har problemer med å fokusere, kan det hende du lider av fibrotåke.

Angst

Angst er et annet vanlig ukuelig symptom på fibromyalgi. Dessverre føler alle seg engstelige fra tid til annen og et stort antall mennesker rundt om i verden lider av angstlidelser. For eksempel sliter 18% av alle amerikanere daglig med alvorlig angst, noe som gjør det til den vanligste psykiske lidelsen i landet.

Men vedvarende angst er også assosiert med fibromyalgi. Og det betyr at hvis du opplever panikkanfall eller følelser av frykt regelmessig, kan du ha tilstanden.

Hyppige tarmbevegelser

Irritabel tarmsyndrom er en tilstand som rammer rundt 10 % av verdens befolkning. Og det er preget av et bredt spekter av problemer med tarmene dine. Dette kan føre til at du blir forstoppet eller gjør det motsatte og forårsaker alvorlig diaré. Det er faktisk et mye større problem enn navnet antyder.

Men fibromyalgi kan ofte føre til symptomer som ligner på IBS. Og personer med fibromyalgi ender ofte opp med å føle seg forstoppet eller ha hyppige avføringer.

Så hvis du går på do ofte (eller ikke ofte nok), kan du ha fibromyalgi.

Hyppig urinering

Et annet av de rare, men smertefrie symptomene på fibromyalgi er hyppig vannlating. I hovedsak vil noen som lider av dette symptomet finne at de har en ukontrollerbar trang til å urinere ofte, uansett hvor lite de drikker eller hvor ofte de går.

Og selv om det ikke virker som et alvorlig problem, forestill deg å måtte tisse veldig dårlig, men ikke kunne reise deg på grunn av dine alvorlige fibromyalgismerter. Eller forestill deg å få litt søvn, du kan bli avbrutt av et behov for å bruke badet. Dette gjør hyppig vannlating til et ganske ubehagelig symptom.

Kløe

Kløe er et av de vanligste smertefrie symptomene på fibromyalgi og er et av de mest irriterende. Faktisk klør noen mennesker med fibromyalgi at det er verre enn smerten. I hovedsak er det en følelse av insekter som henger over huden din eller alvorlig kløe som du bare ikke kan helbrede.

Ingen mengde kremer eller lotioner ser ut til å hjelpe, og bare å skrape etterlater huden din blodig uten lindring. Selvfølgelig er det få som umiddelbart forbinder kløe med fibromyalgi, noe som gjør det til et veldig lett symptom å overse.

Prikking eller nummen hender og føtter

I tillegg til fibromyalgismerter, forårsaker det andre opplevelser i kroppen din. En av de vanligste er en berøring i hender eller føtter. Du kjenner nok igjen følelsen som det du føler når lemmene dine «sovner».

Det er en følelse av nummenhet i lemmet etterfulgt av en følelse av nåler og nåler når følelsen kommer tilbake. Men mens alle har et lem som av og til sovner etter å ha sovet eller sittet på det, kan følelsen av fibromyalgi oppstå når som helst og blir vanligvis oversett av de som lider av tilstanden.

Fibromyalgi forårsaker et bredt spekter av symptomer, og de fleste er lette å gå glipp av hvis du ikke er forsiktig. Så sørg alltid for å undersøke symptomene nøye og konsultere legen hvis du blir alvorlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *