Danish

6 smertefri fibromyalgi-symptomer, der ofte går ubemærket hen

Fibromyalgi-smerter kan nemt afspore hele dit liv. Det er en pinefuld og tilsyneladende uendelig oplevelse, der gør, at du ikke er i stand til at gøre de ting, andre tager for givet. Men selvom denne smerte er det mest bemærkelsesværdige symptom og det, der normalt sender folk til lægen for første gang, er der et stort antal smertefri fibromyalgisymptomer.

Og fordi mange af disse symptomer ikke er ting, folk typisk forbinder med fibromyalgi, går de ofte ubemærket hen, hvilket kan forsinke at få en diagnose. Så her er nogle smertefri fibromyalgisymptomer, du skal passe på.

6 Smertefrie symptomer på fibromyalgi

Fibro tåge

Et af de mest almindelige – og svære at genkende – smertefrie symptomer på fibromyalgi er det, der kaldes “fibrøs tåge”. I bund og grund er det en slags mental tåge, der påvirker mennesker med fibromyalgi fra tid til anden og resulterer i en række psykiske symptomer.

Normalt gør fibrotåge det svært at koncentrere sig om daglige opgaver eller får dig til at glemme simple detaljer, du lige har lært. Det er ikke ualmindeligt, at en person med fibrotåge gør noget som at lade deres husnøgler stå i døren eller bruge en halv time på at lede efter deres mobiltelefon kun for at indse, at den er i deres hånd.

Du glemmer måske endda navnene på folk, du lige har mødt, hvilket kan være meget pinligt. Men det er alt sammen ting, der sker for alle fra tid til anden, hvilket gør det svært umiddelbart at forbinde dette symptom med fibromyalgi. Men hvis du stadig har problemer med at fokusere, kan du lide af fibrotåge.

Angst

Angst er et andet almindeligt ukueligt symptom på fibromyalgi. Desværre føler alle sig ængstelige fra tid til anden, og et stort antal mennesker verden over lider af angstlidelser. For eksempel kæmper 18% af alle amerikanere dagligt med alvorlig angst, hvilket gør det til den mest almindelige psykiske sygdom i landet.

Men vedvarende angst er også forbundet med fibromyalgi. Og det betyder, at hvis du oplever panikanfald eller følelser af frygt regelmæssigt, kan du have tilstanden.

Hyppige afføring

Irritabel tyktarm er en tilstand, der rammer omkring 10 % af verdens befolkning. Og det er præget af en lang række problemer med dine tarme. Dette kan få dig til at blive forstoppet eller gøre det modsatte og give dig alvorlig diarré. Det er faktisk et meget større problem, end navnet måske antyder.

Men fibromyalgi kan ofte føre til symptomer, der ligner dem ved IBS. Og folk med fibromyalgi ender ofte med at føle sig forstoppede eller have hyppige afføringer.

Så hvis du går på toilettet ofte (eller ikke ofte nok), kan du have fibromyalgi.

Hyppig vandladning

Et andet af de mærkelige, men smertefrie symptomer på fibromyalgi er hyppig vandladning. I det væsentlige vil en person, der lider af dette symptom, opdage, at de har en ukontrollabel trang til at tisse ofte, uanset hvor lidt de drikker, eller hvor ofte de går.

Og selvom det ikke virker som et alvorligt problem, så forestil dig at skulle tisse meget dårligt, men ikke at kunne rejse dig på grund af dine alvorlige fibromyalgismerter. Eller forestil dig at få lidt søvn, du kan blive afbrudt af et behov for at bruge badeværelset. Dette gør hyppig vandladning til et ret ubehageligt symptom.

Kløe

Kløe er et af de mest almindelige smertefrie symptomer på fibromyalgi og er et af de mest irriterende. Faktisk klør nogle mennesker med fibromyalgi, at det er værre end smerten. I bund og grund er det en følelse af bugs hængende over din hud eller alvorlig kløe, som du bare ikke kan hele.

Ingen mængder af cremer eller lotioner ser ud til at hjælpe, og blot at kradse efterlader din hud blodig uden lindring. Selvfølgelig forbinder få mennesker umiddelbart kløe med fibromyalgi, hvilket gør det til et meget nemt symptom at overse.

Prikkende eller følelsesløse hænder og fødder

Ud over fibromyalgi-smerter forårsager det andre fornemmelser i din krop. En af de mest almindelige er en berøring i dine hænder eller fødder. Du genkender sikkert fornemmelsen som det, du føler, når dine lemmer “falder i søvn”.

Det er en følelse af følelsesløshed i lemmet efterfulgt af en følelse af nåle og nåle, når følelsen vender tilbage. Men mens alle har et lem, der lejlighedsvis falder i søvn efter at have sovet eller siddet på det, kan følelsen af ​​fibromyalgi opstå når som helst og bliver normalt overset af lider af tilstanden.

Fibromyalgi forårsager en lang række symptomer, og de fleste er nemme at gå glip af, hvis du ikke er forsigtig. Så sørg altid for at undersøge symptomerne omhyggeligt og konsulter lægen, hvis du bliver alvorlig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *