Dutch

6 pijnloze fibromyalgiesymptomen die vaak onopgemerkt blijven

Fibromyalgiepijn kan uw hele leven gemakkelijk ontsporen. Het is een pijnlijke en schijnbaar eindeloze ervaring waardoor je niet in staat bent om de dingen te doen die anderen als vanzelfsprekend beschouwen. Maar hoewel deze pijn het meest opvallende symptoom is en degene die mensen meestal voor het eerst naar de dokter stuurt, zijn er een groot aantal pijnloze fibromyalgiesymptomen.

En omdat veel van deze symptomen geen dingen zijn die mensen doorgaans associëren met fibromyalgie, blijven ze vaak onopgemerkt, wat het stellen van een diagnose kan vertragen. Dus, hier zijn enkele pijnloze fibromyalgiesymptomen waar u op moet letten.

6 pijnloze symptomen van fibromyalgie

Fibro mist

Een van de meest voorkomende – en moeilijk te herkennen – pijnloze symptomen van fibromyalgie is wat “vezelige mist” wordt genoemd. In wezen is het een soort mentale waas die mensen met fibromyalgie van tijd tot tijd treft en resulteert in een reeks mentale symptomen.

Meestal maakt fibro-mist het moeilijk om je te concentreren op dagelijkse taken of vergeet je eenvoudige details die je net hebt geleerd. Het is niet ongewoon dat iemand met fibro-mist iets doet zoals zijn huissleutels in de deur laten zitten of een half uur op zoek zijn naar zijn mobiele telefoon om te beseffen dat deze in hun hand is.

Je zou zelfs de namen kunnen vergeten van mensen die je net hebt ontmoet, wat erg gênant kan zijn. Maar dit zijn allemaal dingen die iedereen van tijd tot tijd overkomt, waardoor het moeilijk is om dit symptoom onmiddellijk te associëren met fibromyalgie. Maar als je nog steeds moeite hebt om je te concentreren, heb je misschien last van fibro-mist.

Ongerustheid

Angst is een ander veelvoorkomend ontembaar symptoom van fibromyalgie. Helaas voelt iedereen zich van tijd tot tijd angstig en een groot aantal mensen over de hele wereld lijdt aan angststoornissen. Zo worstelt 18% van alle Amerikanen dagelijks met ernstige angstgevoelens, waardoor het de meest voorkomende geestesziekte in het land is.

Maar aanhoudende angst wordt ook geassocieerd met fibromyalgie. En dat betekent dat als je regelmatig paniekaanvallen of gevoelens van angst ervaart, je de aandoening zou kunnen hebben.

Frequente stoelgang

Het prikkelbare darm syndroom is een aandoening die ongeveer 10% van de wereldbevolking treft. En het wordt gekenmerkt door een breed scala aan problemen met je darmen. Dit kan ervoor zorgen dat u verstopt raakt of het tegenovergestelde doet en u ernstige diarree krijgt. Het is eigenlijk een veel groter probleem dan de naam doet vermoeden.

Maar fibromyalgie kan vaak leiden tot symptomen die lijken op die van IBS. En mensen met fibromyalgie hebben vaak last van constipatie of frequente stoelgang.

Dus als je vaak (of niet vaak genoeg) naar het toilet gaat, kun je fibromyalgie hebben.

Frequent urineren

Een andere van de vreemde maar pijnloze symptomen van fibromyalgie is frequent urineren. In wezen zal iemand die aan dit symptoom lijdt, merken dat hij een oncontroleerbare drang heeft om vaak te urineren, ongeacht hoe weinig hij drinkt of hoe vaak hij ook gaat.

En hoewel het geen serieus probleem lijkt, stel je voor dat je heel erg moet plassen, maar niet in staat bent om op te staan ​​vanwege je ernstige fibromyalgiepijn. Of stel je voor dat je gaat slapen, je kunt worden onderbroken door een behoefte om naar het toilet te gaan. Dit maakt frequent urineren een nogal onaangenaam symptoom.

jeuk

Jeuk is een van de meest voorkomende pijnloze symptomen van fibromyalgie en is een van de meest irritante. Sommige mensen met fibromyalgie jeuken zelfs dat het erger is dan de pijn. In wezen is het een gevoel van beestjes die over je huid hangen of ernstige jeuk die je gewoon niet kunt genezen.

Geen enkele hoeveelheid crèmes of lotions lijkt echt te helpen en gewoon krabben laat je huid bloederig zonder verlichting. Natuurlijk associëren maar weinig mensen jeuk onmiddellijk met fibromyalgie, waardoor het een heel gemakkelijk symptoom is om over het hoofd te zien.

Tintelingen of verdoofde handen en voeten

Naast fibromyalgiepijn veroorzaakt het andere sensaties in uw lichaam. Een van de meest voorkomende is een aanraking in uw handen of voeten. Je herkent de sensatie waarschijnlijk als wat je voelt als je ledematen ‘in slaap vallen’.

Het is een gevoel van gevoelloosheid in de ledemaat, gevolgd door een gevoel van spelden en naalden als het gevoel terugkeert. Maar terwijl iedereen wel een ledemaat heeft dat af en toe in slaap valt nadat hij erop heeft geslapen of gezeten, kan het gevoel van fibromyalgie op elk moment optreden en wordt dit meestal over het hoofd gezien door patiënten met de aandoening.

Fibromyalgie veroorzaakt een breed scala aan symptomen, en de meeste zijn gemakkelijk te missen als je niet voorzichtig bent. Zorg er dus altijd voor dat u de symptomen goed onderzoekt en raadpleeg de arts als u ernstig wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *