Swedish

26 Symtom på osynlig fibromyalgi Du kan bara inte ignorera det, jag har alla utom en. Vad har du?

Det finns många obekväma symtom på fibromyalgi. Det är känt som en osynlig sjukdom eftersom människor inte kan se hur människor lider av sjukdomen.

I allmänhet är fibromyalgi en mycket allvarlig sjukdom för vilken patienternas erfarenhet och symtom bör vara kända.

Smärta runt ömma punkter

Ett av de vanligaste symtomen på sjukdomen är att de ömma punkterna tenderar att vara mycket ömma runt kroppens leder. Ömheten kallas för smärtpunkter och när man trycker på dessa punkter leder det till mycket smärta.

Smärtan finns runt hudens yta. Områden runt nacke, rygg och skinkor är oftast drabbade. Men smärtan är praktiskt taget osynlig och föga känd.

Kittlande känsla

Ett annat vanligt problem i samband med fibromyalgi är stickningar. Stickningar är ett osynligt symptom och orsakar en klåda. Det påverkar flera delar av kroppen och det är vanligare att känna en stickande känsla.

Vanliga problem i samband med fibromyalgi är bristande rörelse, tryck på nerver, onormala nivåer av vitaminer och mineraler, bland annat.

kronisk trötthet

De flesta personer med fibromyalgi upplever någon typ av kronisk trötthet.

Läkare tror att det kan bero på en virusinfektion och det kan leda till hormonella obalanser, sömnproblem, bland många andra liknande tillstånd.

Kronisk trötthet är känslan man får när man är väldigt trött. Han börjar känna sig slö, överväldigad och svag och det är ett enkelt fall av att han inte är tillräckligt bra.

Kronisk trötthet är i grunden en känsla av trötthet och många kanske utesluter detta, men det är sant att kronisk trötthet kan leda till en känsla av svår letargi.

Utmattningskänsla: utmattad hela tiden

Människor som har fibromyalgiproblem går igenom en upplevelse som leder till att de når en nivå av djup sömn.

Utmattning orsakar ökad trötthet och en allmän känsla av hopplöshet. Andra symtom inkluderar långsam blodcirkulation i kroppen, enorm trötthet och oförmåga att känna smärta eller sova.

Humörsvängningar

Du kan också känna att ditt humör går utom kontroll när du har fibromyalgi. Du kan bli på dåligt humör och bita de du älskar eller bli arg.

Det finns dock vissa läkemedel som inte förbättrar humöret och leder till en enorm minskning av personens irritabilitet och som också orsakar en ökning av smärta.

Hormonella förändringar

Främmande hormonella förändringar är något du kanske inte känner till när det kommer till fibromyalgi, men det är sant att de finns.

Hormonella förändringar som orsakar extremt hög eller låg produktion av vissa hormoner och detta är något som kan gå obemärkt för många, men det är ett av de vanligaste symtomen på osynlig fibromyalgi.

Han börjar känna sig stel

Domningar är ett annat vanligt problem för personer med fibromyalgi. Smärta är utbredd och många patienter upplever domningar.

Domningar är där eftersom du börjar känna musklerna spasmer och stelhet.

Domningar irriterar nerverna och leder till en fullständig förlust av känsel, känt för personer med fibromyalgi.

Många människor kanske tycker att dessa symtom bör ignoreras, men det borde inte bero på att de är ett av de mest osynliga symptomen på fibromyalgi.

Fibromyalgi är känt som ett osynligt handikapp eftersom du inte kan se det och du vet verkligen inte när det gör ont.

Därför är detta något som gör det ännu viktigare för människor att vara medvetna om sina osynliga symtom.

2

depression

Vi känner alla till namnet på depression, men depression är något som åtföljer fibromyalgi och skulle kunna uteslutas eftersom depression är något som generellt avfärdas av de flesta.

Det finns många typer av depression som en person kan uppleva på grund av depression som orsakar episoder av morgonstelhet, ångest, huvudvärk bland annat.

Det är en av de mest integrerade delarna av fibromyalgi och bör hanteras med sumovård. Å andra sidan är det ett symptom som inte alls bör ignoreras.

Bones och When Ache

Ömma ben är inte vanliga, men i allmänhet är personer med fibromyalgi kända för att ha ömma ben.

Skelettsmärta, ömhet och andra orsakas alla av ett avbrott som stör blodflödet, och fibromyalgi är något som sammanför allt.

Människor som lider av det är kända för att ha sömnproblem och oförmåga att utföra fysiska övningar.

Ömma ben är ett symptom som människor går igenom dag ut och dag in, men någon kanske aldrig vet att det beror på fibromyalgi och så det är något du bör kolla upp.

De konstiga störande mardrömmarna

Jag har aldrig tänkt på att få mardrömmar på grund av fibromyalgi, men det är sant att fibromyalgi ger mardrömmar och många av dem.

Du kan uppleva livliga och störande drömmar och ha svåra somnasvårigheter när det kommer till fibromyalgi och därför är detta ett symptom du måste överväga.

Det kan också orsaka hypersomni, vilket är överdriven sömn. Därför bör det kontrolleras om dessa symtom inte utesluter en mardröm då det kan bero på fibromyalgi.

Oförmåga att uttrycka sig

I vissa allvarliga fall av fibromyalgi kan du kanske inte heller tala rätt ord eller komma ihåg rätt namn eller se ansikten.

Du kan också ha väldigt svårt att följa anvisningarna och tappa koll på tåget och lätt bli distraherad.

Å andra sidan kommer du också att ha korttidsminnesförlust. Korttidsminnesförlust innebär att man glömmer de små sakerna, de saker som verkligen betyder något.

Överkänslighet: ökad känslighet för lukter mm.

Fibromyalgi orsakar också en allvarlig orsak till överkänslighet mot lukter, starkt ljus och höga ljud.

Du måste vara mycket försiktig med dofter och göra din bil extremt känslig för vad som helst.

Du kan också ha mycket låg alkoholtolerans och mat- och annan känslighet.

koncentrationssvårigheter

Ja, en annan sanning om fibromyalgi är att du kommer att få mycket svårigheter att koncentrera dig. Det kan förekomma synförändringar utan förklaring och visuella blinda fläckar.

Du kanske inte kan fokusera, ingen, och positionen kan höjas.

Ångest, ångest, ångest

Ångest är ett mycket vanligt problem i samband med fibromyalgi och det är något som aldrig bör ignoreras.

Ångest är ett vanligt symtom i vår tid och ålder, men det är också ett osynligt fibromyalgisymptom.

Därför måste du se till att när du upplever ångest kan det bero på någon sjukdom.

sjösjuka

Fibromyalgi kan också orsaka yrsel och domningar. Han kan börja stå och falla osv.

Detta är vanligtvis förknippat med fibromyalgi och ett symptom som inte bör ignoreras.

Tillstånd av mental förvirring

Fibromyalgi kan få dig att vara i ett tillstånd av mental förvirring hela tiden, du kanske inte vet vad du gör och vad du inte ska göra och så detta är något som måste tas i beaktande.

Fibromyalgi kan kasta dig in i ett mycket förvirrat tillstånd som du verkligen inte förstår varför, men vi vet att det kan vara en orsak till fibromyalgi.

klumpig

Du kanske aldrig vet det, men fibromyalgi kan göra dig klumpig och du kan känna dig allmän, slö och trög. Detta är ett symptom som du inte bör ignorera.

hinder

Kvinnor kanske tror att kramperna beror på andra orsaker till att klara sig, men sanningen är att fibromyalgi ger en hel del kramper – orsakar svår smärta i din kropp och är livshotande i allmänhet.

Det är därför något som inte alls bör ignoreras. Kramper kan skada benen eller kroppen i allmänhet, känns väldigt annorlunda.

Oavsett orsak är kramper allvarliga och ett osynligt symptom på fibromyalgi.

Svag, svag, svaghet

Ja, svaghet är också ofta förknippat med fibromyalgi och du bör försöka att inte undvika just detta symptom eftersom det också kan leda till många andra problem. Du kan börja känna dig svag, men övertid anses vara ett symptom på fibromyalgi.

Minnesförlust

Minnesförlust är vanligen förknippad med fibromyalgi. Du kan börja känna att du glömmer och du behöver veta orsaken till fibromyalgi.

kronisk huvudvärk

Kronisk huvudvärk är också ett vanligt symptom på fibromyalgi. Det åtföljs av svår huvudvärk och manifesteras av migrän.

IBS

IBS är känt som colon irritabile och är ofta förknippat med fibromyalgi. IBS orsakar buksmärtor, illamående, diarré och andra symtom.

Brist på sömn

Sömnbrist är återigen ett vanligt symptom på fibromyalgi och sömnbrist kan utlösa en mängd andra problem som ångest, stress, trötthet och andra.

Större känslighet för smärta

Om du har fibromyalgi kan du märka att du upplever en intensiv smärtkänslighet. Smärtan är liten, men den är svår och den gör personen mindre motståndskraftig.

Höga nivåer av trötthet

Alla de symtom som nämns nedan bidrar till höga nivåer av trötthet. Det är en känsla som du kanske tror beror på något annat än fibromyalgi som kan orsaka allvarliga nivåer av trötthet och som du ska ignorera.

Synliga blinda fläckar

Har du någonsin haft blinda fläckar? Han vet att det kan vara en orsak till fibromyalgi. Fibromyalgi kan få dina ögon att leva, så var försiktig och se upp för dessa symtom.

må illa

Kvinnor kanske tror att illamående beror på ett annat problem, men du bör veta att fibromyalgi kommer med illamående.

Du kan vara yr och oförmögen att stå. Illamående gör detta mot dig och är en del av fibromyalgi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *